Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Londýnský uklízeč zavraždil mladou přítelkyni: Těla se zbavil hrozným způsobem, nikdy se nenašlo!

18. listopadu 2023
12:42

Mrazivá vražda mladé ženy v Londýně. Uklízeč Mark Moodie (55) v prosinci brutálně zavraždil svou o třicet let mladší přítelkyni Maureen Gitauovou (†24). Moodie ukryl její ostatky do popelnice, jejíž obsah skončil ve spalovně odpadů. Tělo mladé ženy tak nikdy nebylo nalezeno. Pachatele pomohly odhalit kamerové záznamy.

Moodie mladou ženu 5. prosince 2022 odvedl do bytového domu Richmond House v Greenwichi, kde pracoval jako uklízeč. Tam ji zavraždil a její tělo vyhodil. Obsah popelnice později skončil ve spalovně odpadů v Bermondsey. To zásadně zkomplikovalo práci policistům, kteří se případem zabývali. 

Detektivové nejprve odhalili nesrovnalosti v pachatelově příběhu prostřednictvím detailní analýzy více než 500 hodin kamerových záznamů. Další usvědčující důkaz pak policie nalezla krátce po zatčení podezřelého. Moodie měl u sebe totiž telefon oběti.

Přes veškerou snahu kriminalistů se jim ale tělo Maureen nikdy nepodařilo nalézt. Podle londýnské policie se jednalo o jedno z největších pátrání v odpadcích v historii. Policejní vyšetřování zahrnovalo převoz 2750 tun odpadu a více než 60 policistů denně se zúčastnilo prohledávání. Přestože celá akce trvala déle než měsíc, ale nebylo úspěšné.

„Můj tým strávil vyšetřováním Maureeniny vraždy mnoho měsíců, jejich profesionalita a vytrvalost jsou skvělým příkladem odhodlání Metropolitní policie postavit vrahy před soud,“ sdělila detektivka Kate Blackburnová. Moodieho soud poslal do vězení na doživotí. 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání