Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Epsteinova bývalka si odpykává trest ve věznici hrůzy: Shnilé jídlo, myši a díry v oknech ucpané vložkami!

Autor: rc, ČTK - 
12. listopadu 2023
15:52

Dvacetiletý trest si za zdmi floridské věznice odpykává Ghislaine Maxwellová. Americký soud ji poslal do vězení za napomáhání finančníkovi Jeffreymu Epsteinovi k sexuálnímu zneužívání mladých dívek. Právě nápravné zařízení v Tallahassee v květnu letošního roku navštívila inspekce a podle závěru šetření tam vězni čelí otřesným podmínkám! Inspektoři našli shnilé potraviny, trus hlodavců a škvíry v oknech, které vězeňkyně ucpávají vložkami!

Americký soud Ghislaine Maxwellovou poslal za mříže koncem června loňského roku. Za zdmi věznice Tallahassee si má odpykat dvacetiletý trest za napomáhání sexuálnímu násilníkovi a finančníkovi Jeffreymu Epsteinovi ke zneužívání náctiletých dívek. Porota ji uznala vinnou z obchodování se sexem, zločinného spolčení a přepravy nezletilé s cílem provádět nezákonné sexuální aktivity. Šestašedesátiletý Epstein, už dříve uznaný vinným ze sexuálních zločinů, v srpnu 2019 spáchal sebevraždu v newyorském vězení, kde čekal na soudní proces.

Otřesné podmínky 

Do věznice Tallahassee zavítala v květnu letošního roku vězeňská inspekce, která provedla neohlášenou kontrolu. Inspektoři nyní zveřejnili závěry svého šetření, jež jsou šokující. Ve věznici se podle zjištění podává shnilé jídlo. Jedna z fotografiích, kterou publikovali ve zprávě ukazuje plesnivé pečivo. „Ve skladech s potravinami jsme našli pravděpodobně důkazy trusu hlodavců, stejně jako pytle s cereáliemi s hmyzem a zdeformované nádoby na potraviny,“ stojí ve zprávě.

Inspektoři zjistili i pochybení týkající se ubikace vězňů. Cely podle zprávy potřebují nutnou opravu. Vězeňkyně prý v několika celách prý používaly „dámské hygienické výrobky k absorbování vody z netěsných oken.“ Inspektoři si i všimli „zásuvky, která vypadala jako poškozená požárem, umyvadla, které bylo odděleno od stěny“ či „opotřebovaných lůžkovin, zrezivělých skříněk a odemčených skříní se zásobami“.

Stovky stížností

Maxwellová si v roce 2020 stěžovala na špatné podmínky za mřížemi. Během svého pobytu ve vazbě prý podala víc než 400 stížností. Jedna z jejích stížností čítala až 49 stran. Jak uvádí britský deník Daily Mail, ve svých stížnostech připomínala špatnou kvalitu jídla, nekvalitní zdravotní péči či špatné podmínky v celách. Mimo jiné, Maxwellová žádala, aby jí byly umožněny služby kadeřníka jako barvení vlasů. Navrhovala, aby se ve vězení podávala veganská strava. Nicméně v té době byla držena ve vazbě v New Yorku.

Video  Soud s Ferim: Bývalý poslanec má jít za dvě znásilnění a jeden pokus o něj na tři roky do vězení  - TV Nova
Video se připravuje ...

w.mojko ( 14. listopadu 2023 12:18 )

Tak to má byť za závažné zločiny. Nie ako u nás, komfort a pohodlie lepšie, ako na slobode. Nečudo, že sa tam niektorí nemakačenkovia tak radi navracajú

beda88 ( 13. listopadu 2023 11:44 )

nuuuuu, měli by jim promítat denně záběry z některých asijských vězeních, to by si tohoto nějak považovaly. jestli si chtěj opravit okna umyvadla ve zdi, stačí jim tam dát kyblík s maltou a ať se holky smekaj. stačí se podívat na Brejvika. neustálé stížnosti, že má pomalý a zastaralý comp. kde to jsme. zabije několik desítek mladých lidí a má takovou drzost? měl by zbytek hnusnýho života strávit svázaný do kozelce 20h denně.

nemocna ( 13. listopadu 2023 02:00 )

Odsouzení mají trpět obzvlášt když ubližovali druhým, kriminál není hotel jako u nás, měli by se podmínky o dost zpřísnit, nepouštět za polovinu trestu dříve ven, za týrání zvířat žádné podmínky ale sedět a zákaz mít jakékoliv zvíře, za vraždu doživotí, jídlo obyčejné ne přepich, ale plesnivé lidem nepatří

Th0r_z_h0r ( 12. listopadu 2023 20:58 )

Je to kriminal, ale zase je videt, ze USSA ma uroven Bangladese. Nas vzor 😉👍

Jiří Zvěřina ( 12. listopadu 2023 18:24 )

Asi si myslela, že jede do lázní...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání