Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Opilec se zákazem řízení se snažil ujet policistům: Při objíždění ho vytlačili

Autor: VaB - 
9. listopadu 2023
10:28

Bez rozsvícených světel a pod vlivem alkoholu se hradeckým policistům pokoušel ujet 26letý muž. Ve staré felicii mu to ale moc nešlo, nakonec ho policisté vytlačili ze silnice ve chvíli, kdy se je snažil objet. Po zadržení zjistili, že má do konce tohoto roku zákaz řízení.

Třičtvrtě na jednu ráno a hlídka dopravních policistů v Hradci Králové potkala v protisměru auto, které nesvítilo. Rychle se za ním proto otočili a pokusili se ho zastavit, jenže marně. Šofér červené felicie šlápl na plyn a začal zběsile ujíždět.

Video  Policistům v Hradci Králové ujížděl opilý řidič.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Jeho rychlost po městě dosahovala místy až 120 kilometrů v hodině. Jel i protisměrem. „Jednou dokonce policejní auto objel a při druhém pokusu o objetí do služebního vozidla narazil. Vlivem střetu bylo auto odhozeno a následně narazilo do podezdívky chodníku,“ popsala mluvčí policistů Iva Kormošová.

Policisté pak řidiče rychle zadrželi a zjistili, že je namol opilý. Dechová zkouška ukázala přes dvě promile alkoholu v dechu. Při nehodě se ujíždějící řidič nijak nezranil. „V evidencích policisté zjistili, že 26letý muž má od konce prosince 2022 uložen roční zákaz řízení všech motorových vozidel. Po vystřízlivění policisté muži sdělili podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodala Kormošová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání