Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vlak v Šumperku smetl na přejezdu nákladní auto: Děsivou nehodu zachytila kamera

Autor: jel - 
28. října 2023
11:15

K hrozivé nehodě došlo v pátek odpoledne v Šumperku. Nákladní auto vjelo na přejezd přímo před projíždějící vlak. Ten smetl zadní část auta. Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo. Příště to tak být nemusí, varují dráhy.

Nehoda se stala kolem půl druhé na přejezdu v šumperské části Vikýřovice. Vlak s asi padesátkou cestujících, který směřoval na obec Kouty nad Desnou, srazil na přejezdu nákladní auto.

„Šestapadesátiletý řidič nákladního vozidla zraněn nebyl a neřídil pod vlivem alkoholu. Okolnosti a příčiny dopravní nehody zjišťujeme,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman. Ten uvedl, že podle prvotních informací byli lehce zraněni dva cestující z vlaku.

Video  Vlak v Šumperku smetl na přejezdu nákladní auto.  - České dráhy
Video se připravuje ...

České dráhy později sdělily, že jsou všichni v pořádku. Na sociální síti také sdílely mrazivé video nehody. „Tentokráte to odnesly jen plechy. Naši kolegové i cestující jsou v pořádku! Příště u vás anděl strážný stát nemusí,“ uvedl dopravce. Dodal, že jenom minulý rok na železnici zemřelo 238 lidí. „Respektujme pravidla bezpečné železnice a ochraňme nejen sebe, ale i naše kolegyně a kolegy.“

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání