Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kuriozní nehoda u Kyžlířova: Řidič skončil s SUV zaklíněný mezi dvěma kamiony

Autor: VaB - 
31. srpna 2023
11:25

Ačkoliv před sebe řidič (42) skrze hustou mlhu neviděl, rozhodl se, že předjíždět nákladní auto je dobrý nápad. V protisměru se ale vynořil jiný kamion, oba řidiči zazmatkovali a výsledkem byla skoro až bizarní nehoda. SUV totiž zůstalo mezi dvěma kamiony zaklíněné.

Netradiční nehodu vyšetřovateli dopravní policisté z Hranic v Olomouckém kraji. V úterý odpoledne vyráželi na silnici mezi Potšátem a Odry. Řidič (42) se u obce Kyžlířov rozhodl předjíždět kamion i přesto, že v místě byla zrovna velmi hustá mlha.

Banner Životni pojištěni kalkulačka Blesk

„V opačném směru jel v době jeho nedomyšleného a nebezpečného manévru řidič s nákladním vozidlem s návěsem, který ve snaze odvrátit nebezpečí, když uviděl v protisměru auto, strhl volant k pravému okraji silnice,“ popsala mluvčí policie Miluše Zajícová. Stejně ale reagoval i řidič druhého kamionu.

Nakonec řidič, který se k nebezpečnému manévru odvážil, zůstal zaklíněný mezi dvěma kamiony. „Nehoda se naštěstí díky rychlé reakci řidičů kamionů obešla bez zranění. Dechové zkoušky vyloučily ovlivnění alkoholem u kteréhokoli z řidičů,“ dodala Zajícová. Šofér terénního vozu má na krku ale další problém. Od roku 2020 má propadlý řidičský průkaz a od ledna jeho auto nemá technickou. Způsobená škoda se vyšplhala na 150 tisíc korun.

Video  Motorkář na Náchodsku naboural do sanitky a ujel.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání