Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Srážku tří dodávek u Kolína nepřežil jeden člověk: Další dva mají těžká zranění

Aktualizováno -
23. října 2023
14:54
23. října 2023
10:23

ilnice I/38 u Kolína byla v pondělí více než čtyři hodiny uzavřená kvůli nehodě tří dodávek. Jeden člověk zemřel, zraněni jsou tři lidé, dva těžce, jeden středně těžce. K nehodě letěly dva záchranářské vrtulníky, vyplývá z informací od mluvčích záchranné služby a policie. Provoz v místě nehody byl obnoven ve 14:00, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová.

Tři dodávky havarovaly na kolínském obchvatu kolem 9:30. „Podle prvotního šetření k nehodě došlo zřejmě tak, že řidič jedné dodávky jedoucí od Kutné Hory na Prahu z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde narazil do boku jiné dodávky a následně ještě čelně do další,“ řekla Richterová. Vyšetřováním nehody se budou zabývat kolínští kriminalisté, u zemřelého nařídili soudní pitvu, doplnila mluvčí.

Podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové jeden člověk nehodu nepřežil. „Dva pacienti utrpěli těžká zranění,“ uvedla Nováková. „Dva pacienti utrpěli těžké poranění hlavy a mozku a dále zlomeniny horních končetin," dodala Nováková s tím, že oba transportovali letecky do nemocnice v Hradci Králové a Praze. Čtvrtý člověk utrpěl úraz hlavy. 

Na místo zamířil jeden vrtulník letecké záchranné služby z Prahy a druhý z Hradce Králové. Příčiny a okolnosti nehody policisté zjišťují.

Video  Při pádu rogala na Nymbursku zemřeli dva muži. (21. října 2023)  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání