Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Davídka (†6) na hřišti zavalila fotbalová branka: Podle dědečka o nešťastnou náhodu nešlo!

Davida (†6) zavalila fotbalová branka. Chlapec zraněním podlehl.
Davida (†6) zavalila fotbalová branka. Chlapec zraněním podlehl.  (Autor: reprofoto TV Markíza)
Autor: rc - 
4. října 2023
11:32

Obrovskou tragédií skončila dětská hra ve slovenské obci Iliášovce. Šestiletého Davídka na místním fotbalovém hřišti zavalila branka. Chlapec svým zraněním na místě podlehl. Podle slovenských médií k tragédii došlo ve chvíli, kdy se děti snažily branku zvednout, ale neudržely ji a konstrukce na dítě spadla.

Na pomoc šestiletému Davídkovi vyjížděli záchranáři v úterý večer. Malého chlapce na místním fotbalovém hřišti zavalila fotbalová brána. Na místo vyrazil i záchranný vrtulník z Popradu.

„V době letu však byli záchranáři z akce odvolaní, bohužel, kvůli zraněním, která byla neslučitelná se životem,“ uvedla pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ mluvčí leteckých záchranářů Zuzana Hopjaková.

Případem se zabývají i policisté, kteří zjišťují okolnosti tragédie. „Podle dosavadních zjištění během zvednutí kovové fotbalové brány ze země směrem nahoru, došlo za dosud přesně nezjištěných okolností k jejímu následnému pádu a zranění nezletilé osoby,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Ivanová pro televizi Markíza. Policie v souvislosti s případem již zahájila trestní stíhání pro trestní čin usmrcení. Přesnou příčinu smrti určí nařízená pitva.

Starostka obce uvedla, že se jednalo o nešťastnou náhodu. Děti se podle jejích slov snažily zvednout branku, neudržely ji a branka následně chlapce zavalila. Zároveň dodala, že si děti hrály na hřišti bez dozoru. Hřiště je pro veřejnost otevřené nepřetržitě. Po poledni se tam měl konat fotbalový trénink, který byl ale zrušený. „Oni toho chlapce vždy bili, takoví byli dotěrní. Já si myslím, jestli oni tu branku nezvedli a řekli mu, pojď, vlez na to a spustili na něj branku,“ uvedl chlapcův děda Marián Tulej pro televizi JOJ.

Video  Policisté hledají muže, který kradl na pražském Výstavišti.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Moly28 ( 5. října 2023 15:13 )

Dědko mluví, jako by šlo o cizího kluka. Ani slzu neuroní - viz video.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání