Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Teprve patnáctiletý mladík se proháněl po Hradci v autě: Ukradl ho babičce

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
27. září 2023
10:47

Velké překvapení čekalo na hlídku strážníků z Hradce Králové, když se rozhodli zkontrolovat řidiče vozidla, který se podle nich choval podivně. Policisté mladého muže za volantem vyzvali k předložení dokladů, on ale žádné neměl, bylo mu totiž teprve patnáct let. Auto ukradl babičce.

O víkendu krátce před půlnocí si strážníci v Hradci Králové všimli auta, jehož řidič se podle nich choval podezřele. „Po spatření služebního vozidla zastavil téměř v křižovatce a chvíli čekal. Poté, co si všiml, že se hlídka vrací, rozjel se velkou rychlostí do protilehlé ulice,“ popsala na webu mluvčí Městské policie Hradec Králové Eva Kněžourová. 

Video  Strážníci zastavili auto, které řídil teprve patnáctiletý mladík  - MP Hradec Králové
Video se připravuje ...

Kvůli podivnému chování se za řidičem policisté rozjeli a rozhodli se ho zkontrolovat. Když mladého muže vyzvali, aby jim předložil doklady, sdělil jim, že žádné nemá, nikdy žádné nevlastnil a přiznal se, že je mu pouhých patnáct let. 

Na otázku překvapených policistů, komu vůz ukradl, mladík uvedl, že babičce, která o ničem neví, protože spí. Zajímavý byl i teenagerův důvod, proč to udělal. Chtěl se prý bezcílně projíždět „dokud to půjde“.

„Hlídka ho poučila, že je podezřelý ze spáchání trestného činu Neoprávněné užívání cizí věci. Na místo byla přivolána Policie ČR, která si událost převzala k dořešení,“ doplnila Kněžourová s tím, že o incidentu bude informováno i oddělení sociálně právní ochrany dětí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání