Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlapci při obřízce uřízli penis: Rodina dostala jen směšné odškodné!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.com)
Autor: lim - 
24. září 2023
07:01

Dvaadvacetiletému muži, kterému v deseti letech při nepovedené obřízce uřízli penis, vláda po úspěšném odvolání snížila odškodnění z částky v přepočtu ve výši 14 milionů korun na pouhých 500 tisíc. Rodina je z verdiktu úřadů v šoku. Malajec se po traumatu jen stěží vrací do běžného života. 

Nejmenovaná oběť údajně přišla o zhruba 90% penisu během operace, která se uskutečnila 13. prosince 2010 v místní nemocnici v jeho rodném městě Kuala Lipis v Malajsii.  Zdravotníci, kteří mu přirození uřízli, neměli kvalifikaci pro mikrochirurgické zákroky. Proto se nakonec rozhodlo o převozu chlapce do nemocnice v Selayangu, kde by se kvalifikovanější chirurgové mohli pokusit škodu napravit.

Kvůli zpoždění personálu ale došlo k operaci až po 10 hodinách, kdy už byla naděje na opětovné přišití penisu ztracena. Tehdy desetiletý chlapec zůstal více než měsíc hospitalizován v nemocnici, kde prožíval mučivý proces zotavování. Matka poté podala žalobu na malajskou vládu a ředitelství nemocnice. Matka dále vypověděla, že se syn od svých deseti let uzavřel do sebe a je pro něj obtížné komunikovat, natož se oženit.

Chlapcova matka požadovala náhradu v přepočtu zhruba ve výši 14 000 000 korun. Soud ale během slyšení na začátku tohoto měsíce jednomyslně rozhodl, že odškodnění je příliš vysoké. Soudce Ravinthran Paramaguru uvedl, že výše částky není podložena žádnými dokumenty. Z tohoto důvodu bylo muži uznáno pouhých 500 000 korun. „Je zřejmé, že žádná finanční částka přiznaná soudem nenahradí škodu, kterou můj syn utrpěl,“ uvedla matka podle deníku Daily Mail

bre-burda ( 24. září 2023 10:55 )

Jaké odškodné rodině? Klukovi uřízli péro!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání