Bývalý závodník, který si v Monte Carlu před 15 lety potřásl rukou s tehdejším šampionem formule 1 Lewisem Hamiltonem, se naposledy do konfliktu se zákonem dostal letos na jaře. Tehdy v opilosti rozbil čelní sklo zaparkovaného auta.

To bylo pomyslnou poslední kapkou. Aby dál neklouzal po šikmé ploše, poslal jej klatovský soud na léčení do ústavu. „Dostali jsme podnět od ošetřující lékařky, podle které je jeho pobyt na svobodě nebezpečný,“ uvedl podle serveru novinky.cz soudce Petr Sperk.  

Chtěl se polepšit, ale...

Sám Libor T. se přitom loni v jednací síni dušoval, že se chce polepšit. „Chci se snažit žít už bez drog. Léčím se z toho. Dejte mi ještě šanci, chci se napravit,“ kál se. Tehdy se zpovídal ze zbití mladé pejskařky.

Nebožačku povalil na chodník a vyfasovala několik ran pěstí. „Když se ženě podařilo zvednout a začala utíkat, pronásledoval ji a křičel, že až ji chytí, tak ji zabije,“ uvedla státní zástupkyně Katarina Peková.

Libor T. byl tehdy zdrogovaný. Vyfasoval 11 měsíců s dvouletou podmínkou. K tomu i ochranné psychiatrické léčení ambulantní formou a po celou dobu trvání trestu zákaz užívat omamné látky. To ale nedodržel. Léčit se tak půjde ústavně. Rozhodnutí ale ještě není pravomocné.

VIDEO: Expert o boji proti závislostem.

Video
Video se připravuje ...

Expert o boji proti závislostem: Prohibice není řešení, je to krutý sociální experiment. Markéta Volfová, Lukáš Červený