Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie obvinila Aleše Š. z vraždy prostitutky?! Obviněný muž měl ženu (†44) okrást

Autor: ČTK, VaB - 
15. září 2023
13:31

Jihočeská mordparta zřejmě obvinila hledaného Aleše Š. z vraždy prostitutky (†44) v Dolním Dvořišti. Podle policistů ženu zavraždil kvůli majetkovému prospěchu, poté se ukrýval v lesích. Objevila ho zásahová jednotka při jedné z rozsáhlých pátracích akcí. 

Policie obvinila devětatřicetiletého muže z vraždy prostitutky v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. Obviněný podle policie navíc ženu na jejím pokoji v penzionu okradl. Policisté to uvedli na sociální síti. Jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová ČTK řekla, že obviněnému hrozí až výjimečný trest.

Policie o případu poprvé informovala v pondělí večer. Mrtvou čtyřiačtyřicetiletou ženu nalezl v pokoji její známý. „V úterý přijali policisté oznámení o spáchání majetkové trestné činnosti a žhářství nedaleko místa činu. Kriminalisté následně nevyloučili možnou spojitost těchto případů s násilným trestným činem v Dolním Dvořišti," popsala Schwarzová. 

Informacemi se dostali k tomu, že měl kromě krádeží a žhářství 39letý muž spáchat i vraždu. „Hypotézy kriminalistů, kdy spojovali tyto skutky s násilným trestným činem, tak byly naprosto správné. Ve čtvrtek pachatele obvinili ze spáchání zločinu vraždy, kterou spáchal s úmyslem získat pro sebe nebo jiného majetkový prospěch,“ dodala mluvčí policistů. 

Policisté v souvislosti s případem ve středu pátrali po důležitém svědkovi vraždy, kterého po pár hodinách nalezli. „Zda se jednalo o nyní obviněného, nebudeme komentovat,“ řekla ČTK Schwarzová.

Jde o druhé násilné úmrtí v letošním roce v Jihočeském kraji. Od července policisté vyšetřují vraždu novorozence, jehož tělo nalezli v kontejneru na posyp u bytového domu v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku.

Video  Na dně slapské přehrady objevil potápěč rozřezané mrtvé tělo.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání