Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dvě loupežná přepadení benzínek na Chrudimsku: Zlodějem se zbraní je možná žena? Nepoznáte ji?

Autor: jel - 
13. září 2023
13:14

Minulý týden došlo na Chrudimsku ke dvěma loupežným přepadením čerpacích stanic. K jednomu ve Skutči a k druhému přímo v Chrudimi. Kriminalisté pracují s verzí, že za oběma případy je nejspíš pouze jeden pachatel a je také možné, že šlo o ženu. Policisté zveřejnili kamerové záznamy z obou benzínek a žádají veřejnost o pomoc se ztotožněním zloděje nebo zlodějky.

K prvnímu přepadení došlo ve čtvrtek 7. září kolem půl třetí hodiny ranní ve Skutči. Maskovaný pachatel vešel do čerpací stanice a v ruce držel předmět ve tvaru pistole přikrytý bílou látkou. Obsluze hrozil tímto předmětem a pomocí posunků ji donutil vydat mu všechny bankovky a mince z kasy.

Na sobě měl oblečenou modrou šusťákovou větrovku, na hlavě kšiltovku a kapuci, přes nos a ústa měl černý šátek a na rukou bílé rukavice,“ uvedla policejní mluvčí Pardubického kraje Andrea Muzikantová.

Video  Na Pardubicku došlo ke dvěma loupežným přepadením, zlodějem je možná žena. Nepoznáváte ji?  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Druhý zločin se stal o den později před třetí hodinou ranní v Chrudimi. Pachatel byl maskovaný tmavou čepicí, kapucí od šusťákové bundy, slunečními brýlemi a černým šátkem přes nos a ústa. Protože obsluha byla v ten moment zrovna v kuchyňce, zloděj se vydal přímo k pokladně, kterou vybral. „Když se obsluha vrátila zpět na prodejnu, namířil na ni pistolí a něco nesrozumitelně pronesl. Poté pokračoval ve výběru další pokladny,“ vysvětlila Muzikantová s tím, že kriminalisté pracují s verzí, že za oběma případy stojí stejný pachatel a to pravděpodobně žena.

„Pokud budete mít informace směřující ke zjištění totožnosti osoby z kamerových záznamů, volejte na linku 158. Vzhledem k tomu, že jsou pachatelé maskováni, zaměřte se především na typ postavy, oblečení a styl chůze,“ vyzvala mluvčí.

miroslava13 ( 13. září 2023 13:21 )

podle chůze je to ženská.....viděla jsem záběry z kamery v tv.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání