Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Skupina mládeže napadla kameny a molotovy policisty: Nejmladšímu útočníkovi bylo 8 let!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK - 
8. září 2023
22:13

V severoirském Londonderry napadla skupina mládeže policisty, 16 z nich utrpělo zranění. Podle listu Belfast Telegraph byly mezi útočníky také děti, nejmladšímu bylo osm let. Policisté prováděli domovní prohlídky a mladí lidé po nich házeli kamení a Molotovovy koktejly, při prohlídkách se našly zbraně, výbušniny a granáty.

„Pro naše příslušníky to byly extrémně obtížné podmínky, mnoho z nich navíc bylo ve velkém horku s plnou ochrannou výstrojí,“ řekl dnes novinářům vrchní inspektor Bobby Singleton. Policisté utrpěli popáleniny, zranění hlavy a pohmožděniny, čtyři skončili v nemocnici.

Při domovních prohlídkách se našla hotovost, ruční granáty, střelná zbraň, munice a jeden kilogram plastické trhaviny. Zatčeni byli tři lidé.

„Nelze to podceňovat... domníváme se, že cílem bylo spáchat útoky a zabít policisty,“ uvedla dnes severoirská policie. Ta vychází z toho, že nalezené zbraně pocházejí z prostředí radikálních nacionalistů ze skupiny Nová IRA (Irská republikánská armáda).

Nová IRA je jednou z aktivních radikálních skupin, které nesouhlasí se severoirskou mírovou dohodou z roku 1998. Skupina stála za některými ojedinělými útoky v nedávné době, včetně vraždy novinářky Lyry McKeeové z roku 2019.

Video  Pražští policisté zadrželi muže, který hodil oknem do ubytovny zápalnou lahev. Ta se naštěstí nerozbila a nevybuchla.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

trintin ( 10. září 2023 11:00 )

Nejmladšímu útočníkovi bylo 8 let?? Děti se nesmí plácnout ani po zadku, proto dospělí přestávají být autoritou a netřeba se jich bát.

Celebrity-chachacha ( 9. září 2023 08:27 )

Nesvádějte to na IRA .
Kameny hází jiné individua a když jsou to i děti, tak víme vo co gou. No go zóna.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání