Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Masakr ve vídeňském metru: Útočníci napadli cestujícího mačetami! Muž zemřel

Vídeňské metro – ilustrační foto
Vídeňské metro – ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
20. dubna 2023
15:56

Ve Vídni ve čtvrtek v nemocnici svým zraněním podlehl muž, kterého v noci napadlo v metru několik mužů, údajně mačetami. Informovala o tom agentura APA, podle níž jsou však okolnosti útoku zcela nejasné. Jeden z podezřelých po činu při útěku před policií skočil do Dunajského kanálu, byl zachráněn a zadržen.

Útok se odehrál v noci ze středy na čtvrtek ve stanici metra linky U6 Jägerstrasse ve čtvrti Brigittenau. Oběť svým četným zraněním, včetně bodných a řezných ran, podlehla kolem poledne a byla nařízena pitva. Totožnost napadeného muže policie neupřesnila. Útočníci muže podle APA napadli mačetami a údery. Svědci přivolali policii kolem 0:50.

Když policisté dorazili na místo, po útočnících a zbraních se slehla zem. Policisté poskytli první pomoc vážně zraněnému, který byl převezen do nemocnice. Zároveň bylo zahájeno pátrání po pachatelích.

Jeden z podezřelých skočil do takzvaného Dunajského kanálu, regulovaného bočního ramene Dunaje, jakmile spatřil policii. Nedaleko mostu Friedensbrücke ale policisté 24letého podchlazeného Alžířana vytáhli z vody a zadrželi ho.

Video  Tokijské metro smrti. Při zamoření sarinem zahynulo 13 lidí. Vůdce sekty chtěl rozpoutat třetí světovou válku.  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání