Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivá nehoda u rakouských hranic: Přes deset zraněných, zasahovali i čeští hasiči a záchranáři

Aktualizováno -
18. března 2023
12:09
Autor: ČTK, mat - 
18. března 2023
10:52

Při sobotní nehodě na dálnic A5 v Dolních Rakousích u hranic s Českem utrpělo zranění deset lidí. Rakouským záchranářům pomáhali i jejich čeští kolegové, informovala rakouská tisková agentura APA. Na místo vyrazili také hasiči z Mikulova.

Podle mluvčí dolnorakouského Červeného kříže Sonji Kellnerové se u pohraniční obce Drasenhofen srazily dva mikrobusy a zranění pěti osob byla těžká. Na místo vyrazili i po 7.hodině ranní také hasiči z nedalekého Mikulova.

„Hasiči při příjezdu na místo události pomáhali spolu s rakouskými kolegy s vyprošťováním celkem pěti osob z havarovaných vozidel. K řešení situace z důvodu zásahu na území jiného státu byl vyslán také územní řídící důstojník, který zabezpečil koordinaci mezi zasahujícími,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

Zranění byli dopraveni do blízkých nemocnic v Rakousku a také v Česku, napsala APA. Na místě zasahovaly mimo jiné posádky dvou záchranářských vrtulníků. Část dálnice A5 byla dočasně uzavřena a vytvořily se na ní kolony. Příčina nehody zatím není jasná.

Video  Jak se chovat u dopravní nehody  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání