Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Na doživotí: Steinbauerovi první vražda vyšla, tak zabíjel i podruhé! Veroniku s Lucií uškrtil zezadu

Autor: VaB, ČTK - 
7. září 2023
05:00

Veroniku (†25) a Lucii (†16) uškrtil dvojnásobný vrah Jaroslav Steinbauer zezadu. Když mu první vražda prošla a on za ni nebyl odsouzen, získal pocit beztrestnosti. Druhá vražda, kterou spáchal pár měsíců po prvním mordu, se mu stala naštěstí osudnou. Muž s IQ 117 udělal chybu. Nejprve byl odsouzen jen za druhou vraždu, později dostal za obě doživotí. A to dokonce natřikrát.

Byl mrazivý začátek roku 2003 v Českých Budějovicích, když v tamním lesoparku Stromovka kolemjdoucí našel tělo mrtvé ženy. Šlo o 24letou Veroniku F., kterou tehdy ještě neznámý vrah zřejmě uškrtil s pomocí pásku od kabelky. Vražedná zbraň se ale nikdy nenašla. A prvním na „ráně“ mezi podezřelými byl její přítel Jaroslav Steinbauer (tehdy 32).

Nabyl pocitu beztrestnosti

A za tuto první vraždu byl dokonce i souzen, kriminalisté ale tehdy neměli dostatek důkazů, a soud ho proto pustil na svobodu. „Nevím, proč jsem obžalován. Veronika byla můj zdroj, moje milenka. Poskytovala mi finanční podporu, byl bych sám proti sobě, kdybych jí ublížil,“ prohlašoval Steinbauer. Podle soudu tehdy ale získal pocit beztrestnosti. Myslel si, že si může dělat, co chce.

Bohužel se tím začal řídit. A znovu vraždil. V dubnu 2004 se jeho obětí stala šestnáctiletá Lucie

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání