Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Případ osmi dětí zraněných při dramatickém pádu v Markvarticích: Rozhlednu srovnali se zemí!

Autor: pma - 
19. srpna 2023
13:37

Na začátku srpna došlo k pádu dřevěné plošiny na vyhlídce Triangl v Markvarticích na Děčínsku. Tou dobou se na ní pohybovalo patnáct dětí a jejich nezletilá praktikantka. Neštěstí si vyžádalo devět zraněných, kteří byli posléze transportováni do nemocnice. Vedení obce Markvartice nyní vyhlídku definitivně srovnalo se zemí a rozřezalo ji na špalky.

Bylo 3. srpna po osmé hodině večer, když záchranáři a hasiči začali vyjíždět k neštěstí na Děčínsku. Osm dětí z letního tábora Ranč Radana u obce Veselé a jedna táborová praktikantka se tam zranili po pádu z horní plochy rozhledny v Markvarticích.

„Došlo k pádu dětí z horní plochy rozhledny, tedy z necelých 4 metrů. Rozhledna je poškozená, takže se dá předpokládat, že se propadla podlaha,“ sdělil krátce po neštěstí náměstek ředitele ústecké policie Zbyněk Dvořák.

Televize Nova v pátek informovala, že se vedení města rozhodlo vyhlídku definitivně srovnat se zemí a dřevěné trámy rozřezalo na polena. „Po neděli zbytek toho dřeva odvezeme, místo bude nadále sloužit turistům jako vyhlídka, bez toho trianglu, bez té vyhlídky,“ sdělil starosta obce Tomáš Renka.

Novou vyhlídku vedení Markvartic neplánuje. Podle Novy bude zlikvidováno i tábořiště pro turisty a na místě zůstane jen malý přístřešek.

Příčina pádu není ani necelé tři týdny po tragédii známá. Policie případ vyšetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. „Probíhají standardní procesní úkony jako jsou výslechy svědků, a zadali jsme vypracování znaleckého posudku,“ uvedla k incidentu mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Podle všeho ale děti rozhlednu přetížily. Namísto maximálně čtyř lidí bylo na horní plošině kolem patnácti dětí. Už v minulosti se v horní části rozhledny pohybovalo na sedmnáct osob.

Video  Přistání vrtulníku v Thomayerově nemocnici v Praze, který převezl zraněné z rohledny na Děčínsku. (3. 8. 2023).  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 19. srpna 2023 16:37 )

Rozhledny jsou na nic a úplná zbytečnost. A navíc to hyzdí krajinu. Pryč s nimi.

trintin ( 19. srpna 2023 14:14 )

...jejich nezletilá praktikantka?? Potom pošlete své děti na tábor, pohlídá je tam pedofil anebo nezletilá?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání