Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pád dětí z vyhlídkové plošiny v Markvarticích: Rozhlednu zřejmě odstraní!

Autor: jel, Tomáš Koníček - 
7. srpna 2023
16:11

Ve čtvrtek 3. srpna se krátce po 20. hodině zřítila plošina na vyhlídce Triangl v Markvarticích na Děčínsku. V té době bylo nahoře patnáct dětí, včetně nezletilé praktikantky. Devět z nich po pádu skončilo v nemocnici. Kriminalisté případ prověřují jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Rozhledna bude zřejmě odstraněna.

Jednalo se o děti z letního tábora Ranč Radana u obce Veselé. Majitelka ranče Petra Svejkovská sdělila, že nebude věc komentovat. Pravděpodobnou příčinou pádu bylo to, že rozhlednu lidé přetížili. 

Podle informací Blesku tam chvíli před neštěstím mělo být dokonce 15 dětí (včetně nezletilé praktikantky), protože si chtěly udělat hromadnou fotku. Po pádu se zranilo osm dětí a praktikantka.

Na místě zasahovaly dva záchranářské vrtulníky a zranění skončili v nemocnicích Praze, v Ústí nad Labem a Děčíně. Většina už byla z nemocnic propuštěna. 

Případem se i nadále zabývá policie. „V současné době jsou ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekla policistka Eliška Kubíčková.

Rozhlednu provozuje spolek Triangl Markvartice a ten má podle informací webu Novinky v plánu ji nechat odstranit, aby nemohlo dojít k žádným dalším tragédiím.

Video  Přistání vrtulníku v Thomayerově nemocnici v Praze, který převezl zraněné z rohledny na Děčínsku (3. 8. 2023).  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání