Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Husky roztrhal tříměsíční holčičku: Majitelé psa a rodiče zároveň vyvázli jen s podmínkou

Autor: štt - 
15. srpna 2023
05:00

Pár loni na jaře připravoval své tažné psy na závody. Když majitelé zvířata vraceli do klece, jeden z huskyů utekl a napadl jejich tříměsíční holčičku. Přestože na místo ihned přijeli lékaři, kojence se jim nepodařilo zachránit. Soud rodičům nakonec udělil pouze podmíněný trest.

Vince King (55) a Karen Alcocková (41) měli na starost devatenáctičlennou smečku tažných psů. V neděli 6. března 2022 je jeli vyvenčit nedaleko přírodní rezervace Kirkby Moor, nacházející se v hrabství Lincolnshire. Na výlet s sebou vzali i svoji tříměsíční dcerku.

Huskyové byli rozděleni do dvou skupin. Když King s první z nich dozávodil, šel psy nahnat zpátky do klece. V nestřežený moment se jeden z nich protáhl vedle mřížoví a vyběhl přes sedadlo spolujezdce ven z auta. Ihned vyrazil směrem ke kočárku, v němž seděla malá Kyra Kingová. Přivolaní záchranáři nedokázali dítěti pomoct.

Manželé nejdříve odmítali přiznat, že by zapříčinili dceřinu smrt, později ale svůj názor změnili. Jelikož oba měli smečku na starost a oba se zúčastnili výměny psí skupiny, byli souzeni za stejný přečin.

The Mirror informoval o obou rozsudcích, které v pondělí vynesl korunní soud v Lincolnu. Alcocková dostala osmiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na dva roky a bylo jí nařízeno odpracovat 80 hodin neplacených prací. King obdržel o něco vyšší trest: odnětí svobody na 10 měsíců s podmíněným odkladem na dva roky a 100 hodin neplacených prací. Dále soudce vydal příkaz k likvidaci psa.

Soudce Sjolin Knight případ označil „za nešťastnou souhru okolností“. Dle jeho názoru šlo pouze o chvilkové selhání. Pár se výcviku závodních psů věnuje celý život. King se k chovu psů dostal během služby v armádě. Díky nabité zkušenosti se později dostal k závodům psích spřežení.

Video  Tragický požár v Ústavu sociální péče založila dívka, která sem byla umístěna omylem, nakonec spáchala sebevraždu  - Videohub
Odemknout video

Magda Pelcová ( 15. srpna 2023 14:20 )

Měli za tu nezodpovědnost dostat doživotí.

Uživatel_5429094 ( 15. srpna 2023 11:51 )

Nabyté zkušenosti se píše ypsilon, choval psy rovněž. Absolvoval autor aspoň první stupeň základní školy?

Pavla Třináctá ( 15. srpna 2023 09:02 )

tříměsíční dítě nesedí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání