Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

U výbuchu v bytě ve Slaném zasahoval i pyrotechnik: Policie našla plnou vanu acetonu?

Aktualizováno -
10. srpna 2023
10:22
Autor: ČTK, jel - 
9. srpna 2023
23:13

Hasiči ve středu večer vyjeli k výbuchu v bytě na Masarykově náměstí ve Slaném na Kladensku. Ošetřili jednoho popáleného člověka, 15 lidí muselo opustit dům. Ve čtvrtek ráno policie upřesnila, že v bytě byly nalezeny blíže nezjištěné chemikálie. Na místě zasahoval i pyrotechnik. Podle informací Blesku byla údajně uvnitř nalezena plná vana acetonu. 

Výbuch v obytném domě nastal kolem 20:00. „Ošetřili jsme jednu popálenou osobu, předali jsme ji do péče zdravotnické záchranné služby,“ řekl ve středu ČTK mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář. Lidé z domu odešli sami, uvedl mluvčí. Hasiči pro ně přistavili evakuační autobus, kam se mohli uchýlit.

Ve čtvrtek ráno policejní mluvčí Michaela Richterová sdělila Blesku, že na místě výbuchu zasahovali policisté z obvodního oddělení Slaný, kriminalisté, technik a pyrotechnik. Ten měl za úkol zajistit blíže nezjištěné chemikálie, které byly na místě nalezeny.

„Chemikálie byly zaslány ke znaleckému zkoumání. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin obecného ohrožení,“ sdělila Richterová s tím, že v případě prokázání viny pachateli hrozí trest odnětí svobody až na osm let. „Vzhledem k tomu, že vyšetřování je na samém počátku, nemůžeme prozatím sdělit bližší informace,“ dodala na závěr mluvčí.

Podle informací Blesku měla být v bytě nalezena plná vana napuštěná acetonem a další těkavé látky.

Video  Výbuch bytu ve Slaném  - Václav - Burian
Video se připravuje ...

 

profano ( 10. srpna 2023 11:49 )

Ještě tak kyselinu sírovou ale aceton? 🔨⚰️

trintin ( 10. srpna 2023 11:25 )

...nalezena plná vana acetonu?? Někdo si uložil 25000Kč do nevhodné komodity?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání