Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Neukáznění návštěvníci v záchranné stanici Soos nakrmili zvířata: Kozel Bertík nepřežil!

Kozel Bertík nepřežil v záchranné stanici Soos. Někdo ho zřejmě nakrmil pečivem.
Kozel Bertík nepřežil v záchranné stanici Soos. Někdo ho zřejmě nakrmil pečivem.  (Autor: Národní přírodní rezervace a stanice pro záchranu živočichů Soos)
Autor: VaB - 
5. srpna 2023
13:57

Nekrmit, nekrmit a nekrmit! Pracovníci záchranné stanice v Národní přírodní rezervaci Soos ve Skalné na Chebsku se snažili marně zachránit kozla Bertíka, kterého někdo zřejmě překrmil pečivem. Nevhodné krmivo našli i u jiných zvířat. Upozorňují proto návštěvníky rezervace, aby zvířata nekrmili.

Začátkem týdne se návštěvník nebo návštěvníci vydali do Národní přírodní rezervace a stanice pro záchranu živočichů Soos u Skalné na Chebsku. Zřejmě s dobrým úmyslem zvířata nakrmit pečivem. To ovšem skončilo tragicky.

„Včera nám nějaký dobrák nejspíš pečivem nakrmil kozy, housky jsme sbírali i z voliér od dravců,“ popsali zástupci záchranné stanice. Nakrmen byl i jejich starý kozel Bertík, který však nepřežil. „Pan doktor bojoval o jeho život několik hodin, bohužel již nešlo vyhrát,“ dodávají.

Opět a znovu opakují, aby nikdo v jejich areálu nekrmil cizí zvířata. „Stokrát znovu a pořád dokola. Tímto mockrát děkujeme neznámému dobrákovi,“ napsali na závěr. Podobných případů se v České republice stává až nebezpečně mnoho. V Zoo Hluboká nad Vltavou například v lednu někdo nakrmil březí losici. Mohla za to špatná potrava, kterou ji pravděpodobně někdo dal.

Video  Orel mořský s amputovaným křídlem  - Záchranná stanice živočichů Makov - Libor Šejna
Video se připravuje ...

Uživatel_5522193 ( 5. srpna 2023 17:54 )

Který inteligentní dospělý člověk nenaučí své děti, aby dodržovaly co se jim řekne , Každá je matka světa ale děti jsou frackovè. Chudák zvíře 🙃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání