Jsou domy, které netřeba představovat,“ stojí v inzerátu makléře Ondřeje Černovického. A zrovna o ikonické vile jednoho z bossů českého polosvěta to platí dvojnásob. Tzv. velká Krejčířova vila stojí na konci Černošic a slovy makléře, na nové majitele tady čeká klid a soukromí. A také pořádný luxus. Samozřejmostí je vnitřní i venkovní bazén, podzemní squashový kurt, venku menší basketbalové hřiště nebo výtah propojující všechna patra.

Žraločí akvárium

Ikonické části supersídla však zůstaly. A to i přes rozsáhlý požár, který jej zachvátil v roce 2019. Zájemci tak v útrobách vily najdou nejen akvárium, ve kterém plaval žralok, ale i podzemní tunel, který propojuje garáže se zbytkem vily. A také kvanta mramoru. Během rekonstrukce vila získala novou střechu (tu skoro celou spolykal požár) i statické zajištění. Případný nový majitel si však bude muset spoustu věcí ještě zařídit. Hlavně vybavení, protože vnitřek sídla je z velké části v hrubém stavu.

Opulentní Krejčířova vila v sobě skýtá unikátní rozmerné prostory. Třeba wellness zázemí s prostorným bazénem nebo s prostorným akváriem, v němž původně Krejčíř choval žraloka.
Autor: Nemovito

Z miliardy na 21 milionů

Traduje se, že celá stavba vyšla v 90. letech na 300 až 400 milionů korun. To je v přepočtu na dnešní hodnotu skoro miliarda korun. Budova ale po Krejčířově útěku zůstala opuštěná a chátrala. Nakonec byla vydražena až na osmý pokus v roce 2021, a to za 21,38 milionů korun Petrou Kučerovou.

Nejde o první vilu

Pro Kučerovou nejde o první setkání s bývalým majetkem po Krejčířovi. Ten vlastnil v Černošicích ještě druhou – menší vilu, kterou Martin Kučera, příbuzný současné majitelky slavnějšího sídla, koupil v roce 2017 za necelých 16 milionů korun. Tu nechal opravit a následně ji prodal za 43 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

Fenomén Blesk: Radovan Krejčíř a jeho slavný útěk. Vrátí se někdy známý gangster do Česka? Videohub

Krejčíř chce zpět do Česka

* Narodil se 4. listopadu 1968 v Dolním Žukově v Moravskoslezském kraji. V Ostravě vystudoval Vysokou školu báňskou.

* Údajně zbohatl začátkem 90. let, kdy shromáždil tisíce kuponových knížek a investoval je. Později byl považován za jednoho z nejbohatších Čechů.

* Při domácí razii v roce 2005 utekl nejdřív na Seychely a poté se přesunul do Jihoafrické republiky (JAR), kde ovládl tamní podsvětí.

* Před 10 lety byl ale zadržen a následně odsouzen za obchod s drogami, únos, mučení a pokus o vraždu. Spojován je ale dodnes s nejméně deseti vraždami svých spolupracovníků a nepřátel.

* V Česku byl mezitím odsouzen na 15 let vězení za to, že se pokusil ze společnosti Čepro vytáhnout nezákonně téměř 3 miliardy korun.

*Ačkoliv Česko oficiálně usiluje o jeho vydání zpět, dosud to JAR odmítá. Server Neovlivní.cz ale přišel s informací, že se české podsvětí připravuje na jeho návrat.

Fotogalerie
71 fotografií