Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Násilník přestrojený za policistu unesl, věznil a znásilnil ženu: Oběť dokázala utéct z betonové cely

Autor: ČTK - 
3. srpna 2023
08:01

V americkém Seattlu muž se zbraní a v přestrojení za policistu v civilu unesl ženu, odvezl ji do domu v Oregonu, kde ji věznil v garáži a opakovaně sexuálně napadl. Žena se nakonec holýma rukama dostala z betonové cely a přivolala pomoc. Muž byl o den později, 16. července, zadržen a úřady teď pátrají po jeho dalších možných obětech. O případu ve čtvrtek podle amerických médií informoval americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

Devětadvacetiletý Negasi Zuberi, který používal i několik falešných jmen a přezdívek, je „násilný sexuální útočník“ a má nejspíš více obětí, uvedla FBI. Muž je spojován se čtyřmi sexuálními útoky v nejméně čtyřech amerických státech. Zatím byl obviněn z jednoho případu únosu, uvedla stanice NBC News.

Zuberi ženu donutil nastoupit do auta v Seattlu, nasadil jí želízka a během více než 700kilometrové cesty ji opakovaně sexuálně napadal. Po příjezdu do Oregonu ji zamkl v cele, kterou v garáži zbudoval z betonových bloků a opatřil železnými dveřmi.

„Tato žena byla unesena, spoutána řetězy, sexuálně napadena a zavřena do cely z tvárnic. Podle policie mlátila rukama do dveří, dokud je neměla zakrvácené, aby se osvobodila. Její rychlé myšlení a vůle přežít možná zachránily další ženy před podobnou noční můrou,“ uvedla Stephanie Sharková z pobočky FBI v Portlandu v Oregonu.

Poté, co žena utekla z garáže domu ve městě Klamath Falls, se její věznitel vydal na jih. Policie ho zadržela druhý den odpoledne v Renu ve státě Nevada.

Video  Ukradené dětství Nataschy Kampuschové  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání