Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hasič Zdeněk (†34) miloval fotbal: Svaz založil sbírku, lidé rodině poslali téměř čtvrt milionu!

Autor: pma - 
23. července 2023
05:00

Kromě hašení požárů a pomoci ostatním miloval čtyřiatřicetiletý požárník Zdeněk Hejduk i fotbal. Jako dorostenec působil za FK Kolín, později dělal sudího. Zpráva o jeho tragickém skonu zdrtila všechny, kteří usměvavého Zdeňka znali. Spoluhráči z Kutné Hory krátce po smrti mladého hasiče založili sbírku, která má pomoci manželce Karolíně. Ta na výchovu ani ne dvouletého chlapečka zůstala sama. Během několika dní lidé přispěli téměř čtvrt milionu korun.

Ve středu v noci vyjížděl kolínský hasič Zdeněk Hejduk (†34) společně s kolegy k požáru rodinného domu v Krakovanech. Po cestě ale došlo k havárii hasičské cisterny, Zdeněk svým zraněním na místě podlehl.

„Byl to i výborný festivalový parťák, svědomitý tatínek a vždy ochotný komukoliv pomoci. Je tu po něm strašné prázdno…“ napsal po tragédii na facebook otec Zdeněk. Hasič po sobě zanechal kromě rodičů ani ne dvouletého chlapečka Zdeněčka a manželku Karolínu.

Byl to skvělý kluk

Osud rodiny není lhostejný ani fotbalistům z Kutné Hory. „Strašně smutná zpráva zasáhla nás všechny. Každé slovo je asi zbytečné. Při nočním zásahu HZS v Kolíně zahynul hasič, táta, manžel, ale i kutnohorský fotbalový sudí Zdeněk Hejduk (†34 let). Okresní fotbalový svaz Kutná Hora organizuje sbírku pro pozůstalé prostřednictvím transparentního účtu,“ uvedl ve čtvrtek svaz na sociálních sítích.

Během několika dní lidé přispěli bezmála 250 000 korun. „Upřímnou soustrast a hodně sil celé rodině,“ napsala jedna z dárkyň. „Je to hrozná tragédie, byl to skvělý kluk,“ vyjádřil svůj smutek Štěpán.

Na hasiče zavzpomínal i Trpišovský

Zesnulý Zdeněk kromě své práce hasiče miloval i fotbal. „Byl věkem mladší dorostenec, já trénoval starší dorost. Na několik zápasů nastoupil i za můj tým,“ zavzpomínal na hasiče pro Deník i současný trenér SK Slavia Praha Jindřich Trpišovský, jenž před lety působil v FK Kolín.

„Vidím toho vlasatého vysmátého hráče, jak běhá sem a tam,“ doplnil trenér nejstaršího českého klubu.

Právě ani slávistickým fanouškům není osud Zdeňkovy rodiny lhostejný. „Odbor přátel Slavie posílá 30 000,- Kč jako pomoc pozůstalým Zdeňka Hejduka na transparentní účet OFS Kutná Hora. Přidat se můžete i vy,“ napsal na twitteru Odbor přátel SK Slavia Praha.

Poslední rozloučení proběhne ve středu 26. července v Kolíně.

Video  Bleskové zprávy: Další problémy Mynáře a rázné řešení v Chorvatsku  - Petr Macek
Video se připravuje ...

Jokl ( 23. července 2023 09:30 )

Spíš by se mělo napsat kdo bouračku zavinil.Přeci se to auto nepřevrátilo samo.Jak to z povahy havárie plyne,tak hasiči nebyli zřejmě připoutáni.Někdo by mohl namítnout,že na takové zbytečnosti není čas,jedou přeci k požáru.Jak je vidět tak k požáru nedojeli a najednou jim čas nechybí.Hasiči jsou pojištění pro případ úmrtí,takže taky napište kolik dostali od pojišťovny,ať si každý dotvoří celkový obrázek.Jako každá nehoda, tak i tato podléhá vyšetřování o víně.Jsem zvědav jestli uveřejníme výsledky vyšetřování.Zřejmě ne,protože budete tvrdit,že je to nemorální.Tady jde ale o to,aby se něco podobného neopakovalo,protože na základě fyzikálních zákonů,je jasné,že cisterná plná vody se chová zcela jinak,než normální auto.

saryk ( 23. července 2023 07:38 )

A opet. Mel nejaky majetek? Pojistku? Kolik maji na ucte? Proc mame prispivat? Jen proto, ze nejaky clovek zemrel mame vzdy prispivat aniz bychom znali financni pomery? A kdy se lide zacnou teda chovat zodpovedne a pojisti si zivot, kdyz uz maji deti, at to plati pojistovna?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání