Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zvířecí záchranáři z Vlašimi přišli o sanitku, ve které pomohli 1100 tvorům. Nyní prosí o pomoc

Autor: VaB - 
7. července 2023
17:11

Zvířecí záchranáři za rok zachránili více než tisíc zvířat, se svou speciální sanitkou najezdili přes 50 tisíc kilometrů. Pak ale došlo k nehodě a jejich auto bylo kompletně zničeno. Teď se snaží vybrat peníze na nové a prosí o pomoc.

Záchranná stanice pro živočichy ParaZoo ve Vlašimi pomáhá už několik dlouhých let zvířatům v nouzi. K těm zraněným nejčastěji cestovali ve své Škodě Karoq, kterou měli speciálně polepenou a upravenou pro převoz raněných živočichů.

V dubnu se ale vše změnilo. „Přišli jsme následkem cizího zavinění o zvířecí sanitku, která byla klíčovým pomocníkem při záchraně zvířat,“ popisují s odstupem času. Dva likvidátoři z pojišťoven se podle nich shodli, že auto je totálně zničeno a není možné jej opravit. Podle fotek bylo poničeno vpředu, vyvrátilo se například i kolo.

Teď se proto snaží vybrat peníze na nové auto. „Naše zvířecí sanitka loni najezdila 50 tisíc kilometrů, přijali jsme 1100 zvířat,“ popsali. Začátkem června měli již vybráno na 150 tisíc korun, stejný obnos potřebovali ještě vybrat. Podpořit je můžete zde. Jak sami dodávají, potřebují už jen necelých sto dárců, kteří jim pošlou pět set korun.

„Výjezdovou službu pro zvířata můžeme zajišťovat díky paní Trpákové z Pyšel, která nám věnovala svůj ojetý vůz Seat Ibiza. Velice si této podpory vážíme,“ poděkovali na závěr dobré duši.  

Video  Fotopasti zachytily vlka Bublu na Karlovarsku.  - Hnutí DUHA, Šelmy.cz
Video se připravuje ...

tarrica ( 8. července 2023 12:24 )

Ráda pošlu, ne sice 500,- ale snad se to nasbírá. I kdyby to byla jejich vina, tak stát se to může každému. A zvířata jsou vděčná, to o lidech moc říci nejde.
A na Ukrajinu jsem také poslala-,ale jen na záchranu zvířat ze zoo. Vlády pomáhají dost.
Účet mají na facebooku.

fjdksla ( 8. července 2023 11:19 )

Valorizace prý není povinná , Co zákon o důchodovém pojištění? S tím si vytíráme prostor mezi půlkami. Vaše vláda.

Martin32 ( 8. července 2023 08:03 )

Škoda, že jich neokradl o více mimochodem valorizace není povinná.

stoura ( 8. července 2023 05:41 )

Přesně tak, odbarvený elektrikář to může zatáhnout i s Fialou, ti rozdávají miliardy šmahem, hlavně na Ukrajinu a své občany okrádají

krapotkin ( 8. července 2023 04:46 )

Na fotce hledají další dárce 500 Kč. Ať si řeknou Stanjurovi. Ten každého důchodce okradl o 1000 Kč měsíčně, tak ať za ně to pětikilo pošle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání