Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Noční střelba v Chorvatsku: Mrtvá žena, mezi zraněnými i dítě!

Střelba v chorvatském městě Sisak, které leží ve vnitrozemí - iliustrační foto
Střelba v chorvatském městě Sisak, které leží ve vnitrozemí - iliustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
2. července 2023
08:05

Nejméně jednu oběť a několik zraněných si vyžádala střelba v chorvatském městě Sisak, které leží asi 60 kilometrů jihovýchodně od Záhřebu. Podle webu chorvatské televize a rozhlasu byl kvůli incidentu zadržen podezřelý muž.

Při střelbě, která vypukla v sobotu krátce po osmé večer místního času, přišla o život pětačtyřicetiletá žena a čtyři těžce zranění byli hospitalizováni. Ošetřeni byli další dva lehce zranění, včetně dítěte, dodala televize s odvoláním na policejní zprávu, vydanou v noci na dnešek.

Pachatel údajně střílel z automatické pušky kalašnikov, pak zapálil tři domy a utekl. Policisté po něm pátrali po celém městě. Dva rodinné domy a jedno auto zcela shořely, další dům a další auto byly poškozeny, dodala stanice.

Policii se podle portálu Index podařilo podezřelého dopadnout asi hodinu po půlnoci.

„Když jsem tam přišel, uviděl jsem kouř a plameny a vyděšené lidi, kteří mi řekli, ať uteču, že (střelec) střílí lidi a domy hoří. Vzal jsem děti a ženu a utekl na bezpečné místo,“ citoval server očitého svědek, který se na místo posléze vrátil, aby viděl, co se s podezřelým stane. „Pracuji s ním celý život, známe se, vyrůstali jsme spolu, je o něco starší než já. Byl tak trochu zvláštní, trochu psychicky labilní, ale že by něco takového udělal...,“ dodal.

„Muž, který je spojován se střelbou v Sisaku, byl zatčen a bude trestně stíhán,“ uvedla policie a dodala, že při hašení byl lehce zraněn také jeden hasič.

Po útočníkovi policisté podle Indexu pátrali i za pomoci dronů a termovizních kamer, speciální jednotky prohledávaly místo s baterkami.

Útočník podle médií přišel k sousedovu domu a začal střílet, zapálil vlastní dům a další dva v sousedství. Podle sousedů jde o osaměle žijícího šedesátníka, který měl psychické problémy, údajně byl ve válce a trpěl posttraumatickou stresovou poruchou, ale tyto informace úřady nepotvrdily.

Video  Turecko versus Chorvatsko: Expert řekl, co vyjde levněji. Dovolenkový ráj Čechů zdražil  - Andrea Ulagová
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání