Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jako z hororu! Bellu (†76) dali omylem živou do rakve, nakonec skutečně zemřela

Autor: ČTK - 
19. června 2023
05:25

Šestasedmdesátiletá žena z Ekvádoru, kterou před týdnem omylem uložili živou do rakve a vystrojili jí pohřeb, zemřela po sedmi dnech na jednotce intenzivní péče. Tam ji převezli ihned poté, co vyšlo najevo, že je živá. V rakvi podle stanice BBC strávila téměř pět hodin.

Bellu Montoyovou prohlásil poprvé za mrtvou zhruba před týdnem lékař v nemocnici, když nereagovala na resuscitaci. Její příbuzní, kteří ji už přepravovali na pohřeb, si ale všimli, že je ve skutečnosti naživu. Otevřeli totiž rakev, aby jí upravili oblečení na pohřeb, a vtom si všimli, že Montoyová lapá po dechu.

V pátek ale žena podlehla mozkové mrtvici, oznámilo ekvádorské ministerstvo zdravotnictví, podle něhož byla ve zdravotnickém zařízení pod neustálým dohledem. Pro přezkoumání jejího případu vznikla uvnitř ministerstva i komise odborníků.

Letos v únoru se stalo něco podobného ve státě New York, kde se ukázalo, že 82letá žena převezená do pohřebního ústavu dýchá. Za mrtvou ji prohlásili o tři hodiny dříve v domě pro seniory.

Video  Slovenská turistka (†38) zemřela po pádu v Malé Fatře.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

verka1 ( 19. června 2023 06:57 )

Zavřená v rakvi 5 hodin, bez kyslíku, mozek už nefungoval, paní už nevěděla o sobě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání