Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická nehoda u Zlechova: Dva mrtví, zraněné jsou i děti

Tragická nehoda u Zlechova, při níž zemřeli dva lidé.
Tragická nehoda u Zlechova, při níž zemřeli dva lidé.  (Autor: Policie ČR¨¨)
Aktualizováno -
18. června 2023
17:37
Autor: ČTK - 
18. června 2023
14:38

Při srážce tří osobních aut mezi Zlechovem a Starým Městem na Uherskohradišťsku zemřeli v neděli odpoledne dva lidé. ČTK to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Další tři lidé včetně dvou dětí utrpěli zranění, uvedla mluvčí krajské záchranné služby Gabriela Netopilová Sluštíková. Silnice I/50 je v místě tragické nehody nadále uzavřena, policisté odklánějí dopravu na objízdné trasy.

Nehoda se podle policie stala zhruba ve 12:40. „Čtyřiašedesátiletý řidič osobního vozidla Kia vjel z dosud neznámých příčin při jízdě od Brna směrem do Uherského Hradiště do protisměru, kde se postupně střetl s dvěma protijedoucími vozidly. Řidič i jeho o dva roky starší spolujezdkyně utrpěli zranění, kterým na místě podlehli,“ uvedla Kozumplíková.

Zranění obou lidí byla podle zasahujících záchranářů neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval jejich úmrtí. „V rámci přednemocniční neodkladné péče záchranáři na místě ošetřili dvě děti ve věku čtyř a pěti let, které s lehčími zraněními odvezli k další kontrole do Uherskohradišťské nemocnice,“ uvedla Netopilová Sluštíková.

V sanitce podle ní spolu s dětmi jela jako dozor a psychická opora také jejich matka. „Do stejné nemocnice na chirurgickou ambulanci posádky převezly také jednoho muže, který měl pořezané horní končetiny,“ uvedla mluvčí záchranné služby. Kromě několika sanitek dispečink záchranářů k nehodě vyslal i Leteckou záchrannou službu, na místě zasahující lékař však vrtulník odvolal.

„Dechové zkoušky u řidičů byly negativní,“ uvedla Kozumplíková. Škodu způsobenou na vozidlech policisté zatím vyčíslili na 1,1 milionu korun. „Vozovka je stále obousměrně uzavřena. Provoz bude obnoven až po skončení vyšetřování,“ doplnila v 17:00 policejní mluvčí. Okolnosti tragické nehody prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty z Uherského Hradiště. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Od začátku letošního roku si nehody na silnicích ve Zlínském kraji podle dostupných údajů vyžádaly 11 lidských životů. Loni při dopravních nehodách v regionu zahynulo 29 lidí, o rok dříve jich bylo 26.

Video  Dopravní nehoda u Velvar na Kladensku  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání