Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Srážka letadel u Klatov: Čtyři zranění! Se šrámy skončily i děti

Autor: ČTK - 
8. května 2023
10:24

Dvě malá letadla se srazila v neděli večer na letišti Chaloupky u Klatov. Záchranáři na místě ošetřili čtyři lidi, z toho dvě děti, a převezli je na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice, informovala ČTK mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová. Podle policejní mluvčí Ivy Vršecké se nehoda stala během přistávacího manévru letadel. Další podrobnosti nesdělila.

Událost byla na tísňovou linku hlášena v 19:56. „Hrozivě vypadající nehoda se obešla bez vážných zranění, ale vzhledem k vážnému mechanismu události byly dvě osoby, muž narozený v roce 1973 a dítě, transportovány leteckou záchrannou službou do fakultní nemocnice na Lochotíně," uvedla Svobodová. Druhého, zhruba stejně starého muže a další dítě převezly sanitky na urgentní příjem nemocnice.

Nehodou se zabývá policie a inspektoři Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Další okolnosti nehody policie neuvedla, podrobnosti nechtěli kvůli vyšetřování události sdělit ani provozovatelé letiště z Pošumavského Aeroklubu Klatovy. Podle informací ČTK se srazila letadla registrovaná v zahraničí, nejméně jedno z nich byla malá cessna s registrací v Německu.

Video  Největší tragédie na území Kanady. Američtí vojáci se vraceli z mise, blízcí se jich ale nedočkali (Káhira→Fort Campbell, 1985)  - Videohub
Video se připravuje ...

yarda ( 8. května 2023 20:19 )

Jedno letadlo z Německa, druhé z Rakouska, piloti asi neuměli česky, jestlipak byl na věži nějaký řídicí co by se s nimi dokázal domluvit? Za časů Svazarmu jsem občas na věži jednoho letiště byl, kdyby na mne rádio začalo mluvit německy nebo anglicky, nevím, jak bych je navigoval na přistání.

krtek. ( 8. května 2023 14:34 )

evidentně nedodržení odstupu a následné nedobrždění

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání