Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rána pro rodiče zmizelé Maddie: Německý soud smetl ze stolu obvinění podezřelého pedofila Christiana B.!

Autor: pma, ČTK, inf - 
23. dubna 2023
05:00

Zemský soud v německém Brunšviku se odmítl zabývat případy možného znásilnění u obviněného pětačtyřicetiletého Christiana Brücknera, který je zároveň podezřelým v případu zmizení britské dívky Madeleine McCannové. Ta zmizela během dovolené s rodinou v Portugalsku v roce 2007.

I když je Němec Christian Brückner (45) už více než dva roky jedním z hlavních podezřelých v případu zmizelé britské dívenky Madeleine McCannové, potrestán zřejmě nebude. Vyplývá tak ze čtvrtečního rozhodnutí zemského soudu v německém Brunšviku.

Brückner byl podle německých vyšetřovatelů hlavním podezřelým, který mohl v květnu 2007 v portugalském letovisku Praia da Luz stát za zmizením a smrtí tehdy tříleté dívky. „Na základě rozhodnutí nemá v případu ‚Maddie‘ Krajský soud v Brunšviku jurisdikční kompetenci rozhodovat,“ uvedl Brücknerův právník Friedrich Fülscher. Tamní soud tedy zrušil příslušný zatýkací rozkaz kvůli drobné technikálii.

Znásilnění a zneužívání dětí

Podle informací irského deníku The Journal budou žalobci v jiných regionech Německa, kde podezřelý žil, rozhodovat o tom, zda budou pokračovat v obvinění a vznesou nárok na jurisdikci.

Zatýkací rozkaz byl na podzim loňského roku na Němce v Brunšviku vydán za minimálně pět sexuálních deliktů, kterých se měl muž v Portugalsku dopustit mezi lety 2000 a 2017. Soud to tehdy zdůvodnil tím, že existují pádné důvody se domnívat, že Brückner skutečně spáchal trojici znásilnění a dva případy zneužívání dětí.

Půjde na svobodu?

Brückner si v současné době v Německu odpykává sedmiletý trest vězení za mučení a znásilnění 72leté Američanky v Praia da Luz v roce 2005. Trest mu vyprší v roce 2025. Pokud tedy do té doby soud nerozhodne jinak, půjde muž po odpykání svého trestu na svobodu.

Tříletá britská holčička Madeleine zmizela v květnu 2007 z apartmánu v turistickém komplexu v Praia da Luz u jihoportugalského města Lagos v regionu Algarve. Její rodiče byli v tu dobu na večeři v blízké restauraci. Vyšetřovatelé předpokládali, že Madeleine někdo unesl. Po určitou dobu byli mezi podezřelými dokonce rodiče holčičky, to se ale nepotvrdilo. Brückner jakoukoliv spojitost se zmizením dívky opakovaně odmítl.

Video  Julia Wendell (21), která o sobě tvrdí, že je zmizelá Maddie McCann, uprchla do Spojených států. Útočiště našla u senzibilky Fii Johansson.  - instagram/persianmedium
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání