Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Útočník v Duisburgu měl předem vybranou oběť: Ostatní byli ve špatný čas na špatném místě

Aktualizováno -
19. dubna 2023
14:21
Autor: VaB, ČTK - 
18. dubna 2023
20:51

Ve fitness centru v západoněmeckém Duisburgu v úterý večer útočil jen jeden člověk. Dnes to oznámila policie, která původně nevylučovala dva útočníky. Útočník, který byl podle policie jižanského vzhledu, vážně zranil čtyři muže, jeden z nich stále bojuje o život. Motiv vyšetřovatelé zatím neoznámili. Magazín Der Spiegel s odvoláním na své zdroje uvedl, že cíleným terčem útoku byl jen jeden z mužů.

„Podle aktuálního stavu vyšetřování jeden podezřelý zranil celkem čtyři lidi zřejmě sečnou či bodnou zbraní,“ oznámila policie. Média v této souvislosti zmiňují dlouhý nůž, případně mačetu. „Jeden z mužů se stále nachází v ohrožení života,“ upřesnila policie. V úterý večer úřady sdělily, že tři zranění bojují o život, během noci a středy se ale stav dvou z nich zlepšil.

Policie po útoku uváděla, že situace je značně nepřehledná, neboť přímí svědci činu byli zraněni a že výpovědi ostatních se lišily. Zraněné muže kriminalisté dosud nevyslechli, na základě výpovědí dalších svědků ale sestavili předběžnou podobu útočníka.

„Možný pachatel byl popsán jako asi 30letý muž jižanského vzhledu. Byl vysoký asi 180 centimetrů, normální postavy s dlouhým černým plnovousem,“ uvedla policie. Dodala, že po útočníkovi nadále intenzivně pátrá.

Motiv zůstává nejasný. Deník Bild v úterý napsal, že policisté čin považují za útok v afektu. To ale policie následně odmítla. Podobně se vyjádřil ministr vnitra německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko Herbert Reul. „Nyní nepředpokládáme, že se jednalo o útok v afektu,“ řekl. Toto prohlášení podporuje informaci magazínu Der Spiegel, podle kterého měl útočník předem vybranou oběť a ostatní tři zranění muži byli jen ve špatný čas na špatném místě.

Video  Mladík (19) v Ostravě kopal do policisty i strážníka a jejich aut. Chtěl do vězení.  - PČR
Video se připravuje ...

Sezam Jiří ( 19. dubna 2023 15:32 )

A ještě kromě jižanského vzhledu měl prej amok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání