Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Německé policii do Česka ujížděl řidič mercedesu. Naboural do kamionu, který sloužil jako zátaras

Ujíždějící řidič z Německa havaroval u Ústí nad Labem. Naboural do kamionu, který sloužil jako zátaras.
Ujíždějící řidič z Německa havaroval u Ústí nad Labem. Naboural do kamionu, který sloužil jako zátaras.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, VaB - 
18. dubna 2023
15:23

Dálnici D8 nedaleko Ústí nad Labem ve směru na Prahu uzavřela v úterý ráno nehoda osobního auta. Vůz, který pronásledovali němečtí policisté, narazil do kamionu. Podle mluvčí ústecké policie Veroniky Hyšplerové byl kamion do cesty postaven jako donucovací prostředek k zastavení. Dálnice byla ve směru na Prahu uzavřena od 80. kilometru zhruba tři a půl hodiny. Při nehodě se řidič osobního auta lehce zranil.

Němečtí policisté pronásledovali řidiče ujíždějícího v odcizeném vozidle z Drážďan ve směru k hranicím s Českou republikou. Ve spolupráci s ústeckými policisty se podařilo řidiče německým policistům zadržet, uvedla policie.

Policisté použili pro zastavení vozidla donucovací prostředek, kterému se podle Hyšplerové říká zahrazení cesty vozidlem. Osobní auto v tomto případě narazilo do kamionu, další podrobnosti k případu zatím policisté neuvedli.

„Řidič při manévru havaroval a byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice," uvedla Hyšplerová. S poškozeným autem nebylo možné pohnout, musel ho naložit odtahový vůz s hydraulickou rukou.

Případ si převzali ústečtí kriminalisté. Kvůli nehodě se tvořily na objízdných trasách kolony.

Video  Řidič pod vlivem ujížděl policistům po magistrále. (11. srpna 2022)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

hynek hynek ( 18. dubna 2023 20:48 )

Majitel, kterému ukradli luxusní Mercedes má auto na s.račky, dopravce má nepojízdný kamion a policisti, kteří nejsou schopni nainstalovat zastavovací pásy, bude Rakušan bránit do roztrhání těla, protože jsou to stejni mantáci jako on.

viho ( 18. dubna 2023 18:49 )

Takže místo toho, aby si policie nechala rozbít vlastní auta, nechá rozbít náhodně vybrané cizí auto. A majitel kamionu má o zábavu nejméně na rok postaráno. Čekají ho tahanice se servisy, znehodnocené auto, problémy s opožděným nákladem, tahanice s pojišťovnami, správní řízení s pachatelem, soudní řízení s pachatelem, znalecké posudky, atd. Pro řidiče je v takové situaci asi lepší nespolupracovat, případně říct, že auto má poruchu a je nepojízdné. Jaký trest hrozí řidiči, který odmítne vydat auto policii, aby ho použila jako překážku a nechala rozbít?

Jiří Zvěřina ( 18. dubna 2023 16:14 )

Takže výsledek činnosti naší úžasné police je: zničený ukradený luxusní Mercedes, nabouraný kamión pod taktovkou policie a lehce zraněný pachatel... Bravóóó, policie, tleskám... K čemu mají zastavovací pásy, rámy na vozidlech???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání