Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední rozloučení s Emmou (†22), Erikem (†20) a Kikou (†20): Dojemná slova příbuzných a společný pohřeb

Autor: pma, inf - 
18. dubna 2023
19:09

Erik (†20) a Emma (†22) cestovali během velikonočních svátků společně s kamarádkou Kikou (†20) a Sárou (19) do Liptovského Mikuláše, tam už nikdy nedojeli. Po nárazu do betonového sloupu vyhasly životy tří z nich. Jediný, kdo hrozivou nehodou přežil, byla devatenáctiletá Sára. Rodiny a známí se s obětmi nehody přišli rozloučit v pondělí. 

K tragédii došlo během Velikonoc. Čtveřice mladých kamarádů mířila v neděli do Liptovského Mikuláše za rodinou, s tou se už tři z pasažérů nikdy nesetkali. Řidič červeného vozu značky Volkswagen Golf zřejmě nezvládl řízení, sjel z klikaté silnice a naboural do betonového sloupu.

Náraz se stal fatálním pro dvaadvacetiletou Emmu, jejího o dva roky mladšího bratra Erika a stejně starou kamarádku Kiku. Nikomu z nich už záchranáři nemohli pomoc. Jediný, kdo nehodu přežil, je devatenáctiletá Sára. Ta by měla být mimo ohrožení života.

V pondělí se s trojicí kamarádů konalo poslední rozloučení v Domě smutku v Liptovském Mikuláši, odkud všichni tři zesnulí pocházeli. „Kristinko, Emmko, Eriku. Vaše srdíčka už dotloukla a už jsou z vás andělé,“ vyjádřila se na sociálních sítích matka nebohé Kiky.

Květiny ani věnce by si nepřáli

Poprosila také smuteční hosty, aby k rakvím a hrobům během pohřbu nedávali kamarádům květiny ani věnce. Trojice měla dle jejích slov ráda přírodu a přáli by si, aby poslední rozloučení proběhlo bez výzdoby.

Rodiny věděly, jak moc si kamarádi byli blízcí, proto se rozhodly pro společný pohřeb. Kika s Emmou byly uloženy do bílých rakví, Erik měl podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň rakev hnědou.

Měli velké plány a sny

„Nejsem rozený řečník a ještě nikdy jsem takhle nemluvila. Z Emmky vyrostlo nádherné dítě krásné zvenčí i zevnitř. Uměla krásně kreslit, proto vystudovala oděvní design,“ popisovala dojemně svou zesnulou dceru maminka Monika. Bolestivá slova vyjádřila i na adresu syna Erika.

„Tak moc chtěl pochopit, proč jsme na tomto světě, odkud jsme a kam směřujeme. Měl mnoho plánů a snů. Měl album s obrázky míst, které chtěl navštívit,“ sdělila v pláči o svém dítěti.

Byli nerozluční

O třetí oběti tragédie, dvacetileté Kice, promluvila na pohřbu taktéž její maminka. „Byla jsi dobrým andělem, který by se bezvýhradně rozdal. Kdykoli jsi byla ochotna podat pomocnou ruku a nic jsi za to nečekala,“ řekla zlomená žena a políbila rakev, ve které byla uložena její dcera.

Matka zemřelých sourozenců promluvila také o tom, jak moc si čtveřice byla blízká. „Společně se učili na zkoušky, koukali na filmy, hráli hry, sportovali nebo chodili na výlety. Neustále se k sobě přesouvali, jen aby si byli na blízku. Často jsem ráno vstala a někdy jsem nevěděla, čí nohy trčí zpod deky na gauči. Ať jsou to Kiky, Sáry, Emmy nebo Erika,“ dojala smuteční hosty maminka Monika.

Policie zahájila v případě nehody trestní stíhání. Zatím ale nezveřejnila, kdo vozidlo v osudný den řídil.

Video  Záběry z nehody v Bratislavě 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání