Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie zadržela údajnou milenku mafiánského bosse Messiny Denara: Laura mu prý pomáhala při útěku!

Autor: ČTK - 
13. dubna 2023
11:36

V Itálii pokračuje vyšetřování sítě kompliců, kteří po desetiletí chránili před spravedlností uprchlého sicilského mafiána Mattea Messinu Denara. Ve čtvrtek 13. dubna policie zatkla učitelku Lauru Bonafedeovou, která čelí obvinění z napomáhání útěku mafiánského bosse. Žena, která je provdaná za jiného mafiána, byla podle vyšetřovatelů deset let milenkou Messiny Denara a během této doby se dvojice opakovaně setkávala. Informovala o tom agentura APA.

Policie Messinu Denara dopadla letos v lednu v Palermu. Je mu přičítáno až 50 vražd a před justicí se skrýval od roku 1993. V nepřítomnosti byl mnohokrát odsouzen k doživotí za vraždy a další zločiny připisované sicilské mafii. Je považován za posledního velkého bosse mafie Cosa nostra a také za spojovací článek ke kalábrijské zločinecké organizaci 'Ndrangheta v obchodu s kokainem.

Počet zatčených důvěrníků Messina Denara se dneškem zvýšil na celkem sedm. Mezi nimi jsou řidič, který v den zatčení doprovázel mafiánského bosse na kliniku v Palermu, geodet Andrea Bonafede, který Denarovi propůjčil svou identitu, a také začátkem března zatčená mafiánova sestra Rosalia Messinová Denarová.

Z vyšetřování vyplývá, že uprchlého Messinu Denara neustále podporovalo několik osob, které mu umožnily nepozorovaně se pohybovat, používat několik aut a v přestrojení získat přístup ke státnímu zdravotnictví. Messina Denaro trpí nádorem tlustého střeva a v současné době je ve věznici se zvýšenou ostrahou v L'Aquile. S vyšetřovateli odmítá spolupracovat.

Video  Brutální vražda investigativního novináře a jeho snoubenky otřásla nejen celým Slovenskem.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání