Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Strážníci z Českých Budějovic využívají situace u České pošty: Máme hodně společného, lákají propuštěné doručovatele

Strážníci z Českých Budějovic využívají nepříznivé situace u České pošty: Máme hodně společného, vzkazují
Strážníci z Českých Budějovic využívají nepříznivé situace u České pošty: Máme hodně společného, vzkazují  (Autor: MP Pardubice, Blesk: Jakub Poláček)
Autor: VaB - 
12. dubna 2023
14:51

Republikou aktuálně hýbou zprávy o zavírání poboček České pošty. Na to s úsměvem zareagovali strážníci z Českých Budějovic. Propuštěným pošťákům nabízejí práci u městské policie. Žertují, že uniformu už znají, poštu roznáší a brašny také nosí…

Celkem 300 poboček České pošty napříč celým Českem se definitivně uzavře. Mnoho lidí tak přijde o práci. Strážníci z Českých Budějovic se rozhodli, že na nepříznivou situaci některých listonošů zareagují. Propuštěným pošťákům nabízejí práci u městské policie.

Hned na začátku facebookového příspěvku, v němž lákají nové adepty, strážníci píšou, že městská policie nic neruší a nikoho nepropouští. „Naopak – stále přibíráme nové strážníky,“ lákají strážníci. Vtipkují i o tom, že nabízejí stabilní zaměstnání. S poštou toho mají až náramně moc společného. „Uniformu znáte, u nás navíc dostanete zajímavé doplňky. Dámy dokonce slušivý klobouček,“ píše v tiskové zprávě mluvčí strážníků Věra Školková.

Pošťáci by navíc neměli výhodu jen kvůli zvyku pracovat v uniformě. Základem práce strážníků je místní znalost, tu mají poštovní doručovatelé stejnou. Podobně jako práci v terénu, ať už pěšky či na kole, stejně jako strážníci nosí brašny, znají přepážky i doručování… „Doručujeme písemnosti od správního orgánu. Někdy je to trochu napínavá a detektivní práce,“ dodává Školková.

„Sami vidíte, že máme hodně společného. Nejen že v řadách Městské policie České Budějovice využijete své zkušenosti, ale naučíte se i hodně nového,“ doplňuje mluvčí na závěr.

Video  Záchrana psa ze zabahněného rybníku v Hluboké nad Vltavou.  - MP Hluboká nad Vltavou
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání