Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Učitelky z klášterecké školky obžalovali z týrání dětí! Chlapec se počůral, tak ho plácla, popsala kolegyně

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: jel - 
4. dubna 2023
14:59

Chomutovský soud projednává případ údajného týrání dětí v mateřské školce v Klášterci nad Ohří. Toho se měly dopouštět tři učitelky. Hrubě se prý chovaly především k dětem s nějakým handicapem. Měly je polévat studenou vodou, nutit do jídla až do zvracení a podobně. Svědkyně popsala jeden z incidentů. 

Ženy se podle obžaloby svého jednání dopouštěly zejména na dětech s různým postižením a úmyslně ohrozily jejich rozumový a citový vývoj. Jedna z nich například zadávala dětem úkoly, které nemohly splnit, a když je nesplnily, nechávala je nehnutě sedět, aby si nemohly hrát, stojí v obžalobě.

Jedna z učitelek nutila děti do jídla tak, že se pozvracely, jiná jim namáčela hlavu do studené vody. U soudu tento týden vypovídala jedna z asistentek, která byla svědkyní nepřiměřeného chování jedné z učitelek. Ta plácla chlapce, jenž se předtím počůral.

Televize CNN Prima News informovala, že do soudní sítě přišla i bývalá učitelka školky, kde mělo k hrůznému jednání docházet. Státní zástupkyně ji ale z jednacího sálu vyloučila, později totiž bude prý předvolána jako svědkyně. 

Případ se dostal na veřejnost před více než třemi lety, následně se jím na popud rodičů jednoho z dětí začala zabývat policie. Učitelky vinu odmítají, v případě odsouzení jim hrozí až dva roky vězení.

Video  Barbora Škrlová: Jakou roli hrála v Kuřimské kauze zůstane navždy asi záhadou  - Videohub
Odemknout video

Šárka Dvořáková ( 9. dubna 2023 12:24 )

V šedesátých letech to bylo ve školkách teprve maso! Mě úči oslovovaly "muchysežertesimě" a "budižkničemu", protože jsem se odlišovala (mám IQ 151 a školkové hry mě nebavily) a když jsem se v horečce pozvracela do talíře, cpaly mně do pusy lžící ty zvratky. Přítele zas úča donutila k přiznání, že pokousal spolužáka (přestože to neudělal), tím, že na něj šla s kombinačkami s výhrůžkou, že mu v případě nepřiznání se vytrhá všechny zuby.

Růžena Karásková ( 6. dubna 2023 19:57 )

Nejhorší je, že pokud to kolegyně nahlásí,tak jí ostatní přehlížejí a urážejí...no a řed.to nezaznamená pro případnou inspekci!! Ani to nijak neřeší,nebude si přece kazit reputaci školky, potažmo svoji.Protože to je především chyba ředitelky- má chodit na hospitace a průběžně vstupovat do třídy, nečekaně a ne,že to předem nahlásí...podobně postupuje i Hygienická kontrola a inspektorka.Takže se na to všichni připraví!!!

new era ( 6. dubna 2023 03:12 )

👍👍👍👍👍

new era ( 6. dubna 2023 03:12 )

Takove tipy lidi si celozivotne vyhledavaji nejsnazsi obeti. Silne osobnosti se nepostavi. U deti tohoto veku neni sance, ze by se jim nekdo postavil, takze si staci vybrat ze sirokeho sortimentu. No a znevyhodnene dite ma pro takovou sv+ni vic zachytnych bodu nez "normalni" dite. Nechala bych je shnit ve vezeni.

new era ( 6. dubna 2023 03:07 )

Za pravdu se tady obcas maze..... A kdo maze, ten jede 🤦

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání