Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Olomouci hořel rodinný dům: Tři zranění a škoda přes 5 milionů!

Aktualizováno -
2. dubna 2023
12:08
Autor: ČTK, VaB - 
1. dubna 2023
08:51

Škoda po sobotním požáru domu s restaurací v Olomouci-Chválkovicích je předběžně vyčíslena na pět až deset milionů korun. Může se však ještě změnit, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Radek Buryánek. Policisté v souvislosti s požárem zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti

„Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Způsobená škoda bude patrně v řádu několika milionů korun,“ uvedla policie na twitteru.

Oznámení o požáru podle mluvčího hasičů Radka Buryánka přijali hasiči v sobotu kolem 02:45. Při příjezdu prvních jednotek hořela celá střecha budovy, hrozilo zřícení konstrukcí. „Došlo k požáru rodinného patrového domu, ve spodní části byla restaurace. Celkem byly zraněny tři osoby, které byly evakuovány před příjezdem jednotek a posléze ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou, kterou jim zavolali hasiči,“ uvedl Buryánek.

Oznámení o požáru přijali policisté a hasiči v sobotu po 02:00. Policisté se podle Vaňharové po zjištění, že by se v domě měli nacházet lidé, vydali k zadní části hořícího domu. „Navázali kontakt s ohroženými osobami uvnitř budovy a poté hasicími přístroji ze služebních vozidel eliminovali plameny v místě možného úniku, a tím ženě a muži dopomohli opustit zasažený objekt. Další zasahující policisté zajistili evakuaci sedmi obyvatel z přilehlých domů," uvedla policejní mluvčí.

Při zásahu hasiči využívali i výškovou techniku a z důvodu velké spotřeby dýchací techniky také protiplynový automobil. „Požár už je zlikvidován, jednotky jsou zpátky na základnách. Zásah skončil po 12:00. Škoda bude minimálně pět milionů korun,“ řekl odpoledne mluvčí. Příčinu vzniku požáru podle něj nadále zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie.

Ženu a muže, u nichž bylo podezření, že se nadýchali zplodin, si podle Vaňharové převzali do péče zdravotníci. Hasiči v sobotu uvedli, že zranění utrpěli tři lidé, kteří se nadýchali kouře. Rozsáhlý požár likvidovalo zhruba 50 hasičů ze šesti profesionálních a dobrovolných jednotek. Zcela uhašený byl po poledni. Jeho přesnou příčinu nadále zjišťuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií.

Video  Policie v Olomouci - Chválkovicích zachránili osoby z požárem zasaženého domu.   - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání