Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vlk na Chomutovsku napadl člověka? Policie řeší případ jako šíření poplašné zprávy

Autor: jel - 
23. března 2023
15:49

Na sociální síti se objevil příspěvek, v němž autor tvrdil, že v Krušných horách napadl v neděli 12. března vlk člověka. Muž měl údajně se zraněními skončit v nemocnici. Policie ale případ řeší jako šíření poplašné zprávy. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK) provedla šetření v oblasti, podle ní nic nenasvědčuje tomu, že by se v místě měla pohybovat vlčí smečka.

Událost se měla stát druhou březnovou sobotu nedaleko Hory sv. Šebestiána na Chomutovsku. Autor příspěvku Jiří uvedl, že napadeným byl lesník a myslivec, který v místě těžil dřevo. V místě se údajně objevila pětičlenná smečka vlků a jedno ze zvířat zaútočilo na lesníkova loveckého psa. Muž svého mazlíčka prý bránil a přitom ho měl vlk zranit. „Myslivec skončil se svými zraněními v nemocnici, okamžitě byl očkován proti vzteklině a je otázkou délka jeho rekonvalescence a případné následky,“ tvrdil Jiří.

Vlčí smečka se v oblasti nepohybuje?!

Policie se případem začala zabývat, nicméně jej řeší jako šíření poplašné zprávy. „Po vyhodnocení dosud získaných informací zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zpravě,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Doplnila, že s ohledem na probíhající vyšetřování nemůže zatím poskytnout bližší informace. „Posádka vyjížděla k pokousání psem, muž byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice,“ sdělil minulý týden Blesku mluvčí ZZS Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Případem se začala zabývat i AOPK. „Napadený byl v pondělí dvakrát telefonicky kontaktován s žádostí o setkání a návštěvu místa, kde mělo k útoku dojít. Vždy se omluvil, že je u lékaře. V telefonickém rozhovoru však upřesnil místo útoku,“ popsala agentura na svých stránkách s tím, že na místo vyrazil jejich zoolog, aby zjistil pobytové znaky (trus, zbytky kořisti) vlků. Nic takového ale na místě nenašel.

AOPK doplnila, že situaci nebere na lehkou váhu, podle ní nic ale nenasvědčuje tomu, že by se v místě pohybovala větší smečka vlků. „Vidět nebyly ani stopy člověka s malým psem,“ stojí v prohlášení AOPK ČR. Zoolog narazil pouze na stopy velkého psa v okolí obce Nová Ves.

Video  Vlka Bublu zachytila kamera v místě, kde procházela jeho mateřská smečka  - Hnutí DUHA, šelmy.cz
Video se připravuje ...

naidka ( 24. března 2023 17:24 )

Lesník - odborník na lesní zvěř.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání