Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

5 strašných momentů v životě Terezy H.: Bití, drogy v kufru i pláč u soudu

  • Autor: jel - 
    18. 3. 2023
    05:00

    Příběh Terezy H. zná celé Česko. Před pěti lety ji celníci zadrželi na letišti v Láhauru, protože v jejím kufru bylo údajně 9 kilo heroinu. Češka pak strávila v pákistánském vězení dlouhé čtyři roky. V roce 2021 byla konečně všech obvinění zproštěna a mohla se vrátit domů. Tereza si nyní založila účet na platformě Hero Hero, kde se rozpovídala o tom, co předcházelo její cestě do Pákistánu. Podívejte se na pět strašných momentů Terezina života.

  • 1.Otřesný zákazník

    Tereza H. Tereza H. | Facebook

    Tereza prostřednictvím videí na platformě Hero Hero svým fanouškům popsala, jak vše začalo. Upřímně řekla, jak skončila se školou a odjela do Belgie dělat společnici. „Řekla jsem si, že žaludek na to asi mám, peníze by se mi hodily, tak proč ne,“ uvedla.

    Popsala, že tehdy pila hodně alkoholu a málo jedla. Žena, pro kterou pracovala, jí navíc nezaplatila a svěřila se také s šokujícím a traumatizujícím zážitkem s klientem z Turecka.

    „Klient Antonio mě surově zbil, i když jsem říkala, že nechci, a dělal, že mi nerozumí. Když chtěl dokončit sex, tak mi dal polštář na obličej a dusil mě. Chybělo pár vteřin a bylo by po mně,“ šokovala fanoušky Tereza. Pak po ní prý hodil peníze a odešel. Dodala, že se s příšerným chováním později svěřila mužům v baru a ti násilníka zbili.

  • 2.Drogy v kufru

    Tereza před soudem Tereza před soudem | Blesk

    Ve svých vyprávěních se Tereza zatím k osudnému dni v Pákistánu nedostala. Nicméně 10. ledna 2018 je den, který určitě patřil mezi nejhorší v jejím životě. 

    Tereza byla v zemi na tříměsíční vízum, které mělo platnost od 15. listopadu do 14. února. Když chtěla 10. ledna odletět z mezinárodního letiště v Láhauru do hlavního města Spojených arabských emirátů Abú Zabí, přes dvě kontroly prošla na letišti úplně bez problémů, při třetí však přišel zvrat.

    Podle celníků, kteří ji kontrolovali, bylo v jejím kufru devět kilo heroinu. Na internetu se dokonce objevilo video, kde celníci prohledávají kufr s falešným dnem a Tereza nejprve pronesla „On mě zabije“ a následně sedí v pozadí na gauči a zakrývá si obličej dlaní. 

  • 3.Zamilovaný právník

    Tereza a právník Shoaib Nazi Tereza a právník Shoaib Nazi | Blesk

    Mladá Češka skončila ve vazbě a následně začal vleklý soudní proces. Přesto, že měla Tereza svých problémů až nad hlavu, přidávaly se další. Zamiloval se do ní totiž pákistánský právník Shoaib Nazi, který nevynechal snad žádné Terezino soudní líčení.

    V prosinci 2018 dokonce předvedl u soudu bizarní divadlo. Přede všemi poklekl a požádal Terezu o ruku. Soudce ho vykázal a zakázal mu chodit na jednání. Právník to ale bohužel nevzdal a na Češku pak čekával před soudem a stalkoval ji dál. 

    Týden po bizarní události u soudu Terezu dokonce znova požádal o ruku.  Muži zákona s ním neměli valnou trpělivost a jednoduše ho vyvedli. Teprve pak mohla eskorta obžalovanou ženu odvést.

  • 4.Pláč u soudu

    Terezu rozsudek zdrtil Terezu rozsudek zdrtil | Profimedia.cz

    Více než rok po zatčení, 20. března 2019, soud konečně vynesl nad Terezou verdikt. Poslal ji do vězení na osm let a osm měsíců. I tak měla ale štěstí, za pašování drog se v Pákistánu nezřídka odsuzuje k doživotnímu trestu, případně dokonce k trestu smrti. Ten se však cizincům dává pouze v opravdu výjimečných případech.

    Rozsudek tehdy mladou Terezu zdrtil. Od soudu odcházela v slzách. Verdikt byl ovšem nepravomocný, Tereza stále trvala na své nevině a odvolala se. Než byla ale zproštěna všech obvinění, uběhly další skoro tři roky. 

    Pákistánský soudní systém je totiž poměrně pomalý, soudní jednání bylo několikrát odloženo z nejrůznějších důvodů. Například kvůli stávce soudců, ale několikrát také prostě proto, že soudce případ nestihl projednat.

  • 5.Složitý návrat

    Tereza H. s přítelem Mariánem Tereza H. s přítelem Mariánem | Instagram

    V listopadu 2021 konečně přišla šťastná zpráva. Po téměř čtyřech letech ve vězení soud konečně vyslyšel argumenty jejího právníka a Češku zprostil obvinění. Celníci, kteří v roce 2018 dívku zadrželi, totiž výrazně chybovali při manipulaci s látkou nalezenou v kufru a problémů se našlo více. 

    Mladá Češka byla konečně volná a doufala, že hned vyrazí domů. Bohužel to nešlo tak rychle, celníci začali dělat velké problémy. V Pákistánu se obávala msty drogové mafie a ukryla se na neznámém místě. Proti jejímu záměru zemi opustit se ale ostře postavili celníci a obžaloba. Ti odmítli verdikt odvolacího soudu a snaží se osvobozující verdikt zvrátit u soudu Nejvyššího. Tereze dlouho nechtěli vydat její soukromé věci ani její pas. Když se jí konečně podařilo vybojovat si je u soudu, přišli s další námitkou, aby znemožnili Tereze odcestovat. To mělo vyjít najevo, když se o to konečně pokusila.

    Soud nakonec odvolání zamítl a Tereza konečně odjela do Česka a užívá si nově nabyté svobody. Zamilovala se do bývalého ligového fotbalisty Mariána Kováře a na svém instagramu pravidelně informuje fanoušky o svém životě.

  • 6.Galerie:

    Video  Tereza nemůže z Pakistánu domů. Čína má covid tábory. A Rychlý končí!  - Bára Horáková, Lukáš Červený
    Video se připravuje ...

Uživatel_5629124 ( 18. března 2023 16:21 )

To je dobře, že dali tomu klientovi přes držku👍 Já bych se k ní choval hezky❤️

yokky ( 18. března 2023 12:45 )

🆒🆒🆒🆒­🆒🆒👍👍👍👍­👍👍👍👍👍👍­🤣🤣🤣🤣🤣🤣­🤣🤣🐔🐔🐔🐔­🐔🐔💩💩💩💩­💩💩

yokky ( 18. března 2023 12:43 )

👍👍👍👍­👍👍🆒🆒🆒🆒­🆒🤣🤣🤣🤣🤣­🤣🐐🐐🐐🐐🐐­🐷🐷🐷🐷🐷🐔­🐔🐔🐔🐔💩💩­💩💩💩je to prodejna hracka,,,,,hnus

miroslava13 ( 18. března 2023 11:34 )

cinty cinty cinty.....raději by měla už konečně přiznat, že pašo­vala­....re­publi­ka se o ní postarala, tak by měla kápnout božskou. Když kvůli ničemu jinému, tak aby varovala další co by jí chtěli následovat!!!!

Lenka Machova ( 18. března 2023 10:42 )

Udělat z ní celebritu si nemyslím že je zrovna dobré. Věděla co dělá věděla co jí hrozí a přesto do toho šla. Nejspíš by měla být ráda že vůbec vyvázla. Mnozí to štěstí neměli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání