Muž byl několikrát pravomocně odsouzen za nedovolenou výrobu drog. Z tohoto hlediska se policistům jevil jako tzv. „známá firma“. A odsouzení se ho nejspíše bude týkat zase. „V době realizace výkonu byl stále v podmínce, která se blížila ke svému konci,“ uvádí policejní mluvčí Richard Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Policisté v Horoměřicích zatkli recidivistu, který byl v minulosti několikrát trestaný za výrobu drog. Měl u sebe zbraň. Policie České republiky

Zbraň po ruce

„Kvůli jeho zálibě ve zbraních si k realizaci přizvali zásahovou jednotku, aby eliminovali jakákoliv možná rizika. V minulých letech totiž u něho zajistili různé druhy zbraní, trhaviny, granáty a ani při této realizaci tomu nebylo jinak,“ uvádí k zákroku, k němuž došlo v průběhu minulého týdne.

Dotyčný měl pro všechny případy zbraň skutečně u sebe. „Při domovní prohlídce nalezli v sáčku u nočního stolku krátkou střelnou zbraň s vypilovaným výrobním číslem, která byla nabita různými druhy nábojů.“ Jelikož se ze svých předešlých trestů nepoučil, k již deseti rokům, které strávil za vězeňskými mřížemi, s nejvyšší pravděpodobnosti přibudou další.

„Sedmačtyřicetiletý muž je v současné chvíli ve vazbě a je obviněný ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nedovolené ozbrojování, za což může v případě odsouzení strávit dalších pět let za mřížemi,“ vysvětluje mluvčí. „Po ukončeném znaleckém zkoumání zajištěného materiálu se může právní kvalifikace však rozšířit a trest může být až desetiletý.“

Fotogalerie
9 fotografií