Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragédie v Beskydech: Snowboardista (†40) zemřel po nárazu do stromu!

Tragédie v Beskydech: Snowboardista (†40) zemřel po nárazu do stromu!  - ilustrace
Tragédie v Beskydech: Snowboardista (†40) zemřel po nárazu do stromu! - ilustrace  (Autor: Horská služba Šumava)
Autor: ČTK - 
2. března 2023
19:24

Čtyřicetiletý snowboardista zemřel ve čtvrtek dopoledne v Beskydech. Neštěstí se stalo v lyžařském areálu Bílá na Frýdecko-Místecku. Muž zřejmě vyjel ze sjezdovky a narazil do stromu. Novináře o tom informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Neštěstí se stalo před 11:00 a do skiareálu letěl také vrtulník letecké záchranné služby, jehož posádka během zásahu spolupracovala se členy horské služby. Podle policie muž neměl na hlavě ochrannou helmu, hledá svědky neštěstí.

„Muž byl objeven v lese u sjezdovky bez známek života a první pomoc mu začali poskytovat jeho nálezci, následně horská služba,“ uvedl Humpl. Kvůli obtížně přístupnému terénu se lékař z vrtulníku dostal ke zraněnému muži pomocí palubního jeřábu. Podle prvotního vyšetření měl muž poraněný hrudník a páteř. „Přes veškerou poskytnutou péči muž na místě podlehl svým zraněním a zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt,“ doplnil mluvčí.

Podle policejní mluvčí Pavly Jirouškové se případem zabývá policie a hledá svědky neštěstí. „V této souvislosti se obracíme na návštěvníky uvedeného skiareálu, kteří mohli zaregistrovat či mít na kamerovém záznamu zachyceny okolnosti předcházející tragické události či samotnou událost, aby kontaktovali bezplatnou telefonní linku 158,“ doplnila Jiroušková.

Záchranáři v posledních dnech často zasahují u zraněných lyžařů, a to i společně s horskou službou. Ve středu bylo takových případů osm, nejčastěji na Frýdecko-Místecku.

„Pět zraněných byly děti, ale dva úrazy na lyžích se přihodily také seniorům. Posádky zdravotnické záchranné služby ponejvíce ošetřovaly poranění končetin a hlavy,“ uvedl Humpl.

Nejvážnější zranění ve středu utrpěla desetiletá dívka v Pstruží na Frýdecko-Místecku, kterou vrtulník transportoval do ostravské fakultní nemocnice. Po kolizi s jiným lyžařem a následném nárazu do zídky si poranila hlavu a utrpěla zřejmě otřes mozku.

Video  Záchrana 130 lyžařů zaseknutých na lanovce na Šumpersku  - HZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání