Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Útok na koleje na Mostecku! Policie obvinila zaměstnance drah

Autor: ČTK, inf - 
6. února 2023
15:23

Policisté obvinili z obecného ohrožení v souvislosti s potřísněním kolejnic olejovitou látkou na trati z Mostu na Moldavu muže z Lounska, zaměstnance drah. Informovala o tom v pondělí mluvčí teplické policie Ilona Gazdošová na policejním webu. Důvodem mužova činu byla podle kriminalistů nespokojenost s výměnou dopravce na této konkrétní trati.

Policie dostala 11. prosince oznámení, že na jednokolejné železniční trati Most– Moldava u obce Hrob na úseku 50 až 80 metrů někdo potřísnil obě kolejnice tekutinou olejové konzistence. „Tím někdo způsobil obecné nebezpečí, jelikož v místě projela vlaková souprava s cestujícími, kterou nemohl strojvedoucí ubrzdit, a tím mohlo dojít k jejímu vykolejení,“ uvedla mluvčí.

Nikomu ve vlaku se tehdy nic nestalo. „V současné fázi vyšetřování nebudou kriminalisté k tomuto skutku poskytovat další informace,“ uvedla mluvčí.

Na stejnou trať pak někdo dvakrát umístil kameny. Ve věci těchto událostí podle Gazdošové pokračuje prověřování.

Dopravce na lince z Mostu na Moldavu v Krušných horách se změnil 11. prosince spolu s jízdním řádem. Společnost Railway Capital dopravu převzala po Českých drahách. Ve stejný den se na trati také objevilo kamení. Kvůli kamenům na trati se provoz vlaků poblíž Hrobu na Teplicku na této lince zastavil na zhruba tři hodiny ještě 31. prosince loňského roku. Od té doby se žádný podobný incident na trati podle zjištění ČTK nestal.

Video  Drsné video: Cizinec v Kuřimi hledal v kolejišti cigarety a přehlédl rychlík.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání