Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Třetí útok na koleje na Teplicku?! Vlak narazil do hromady kamení

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: české dráhy)
Autor: ČTK - 
27. prosince 2022
10:09

Provoz na železniční trati mezi Osekem a Hrobem na Teplicku v úterý ráno zastavila nastražená hromada kamení. Narazil do ní vlak, ve kterém byl pouze strojvedoucí. Na místě je policie. Podle všeho jde už o třetí útok na zmíněný úsek.

O dalších komplikacích na trati informovala mluvčí policie Ilona Gazdošová. Podle zástupce dopravce Railway Capital se strojvedoucímu nic nestalo. Jde již o třetí útok na tzv. Moldavskou dráhu. Před několika týdny se na kolejích nacházela neznámá olejovitá látka, věc policie šetří jako obecné ohrožení.

Kamení se na trati objevilo už dřív, ve stejný den, kdy byly koleje pokryté neznámou látkou, řekla mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

„Byla zadána expertiza, aby se zjistilo, co se na kolejích nacházelo za látku,“ uvedla k prvnímu incidentu Gazdošová. Ve vlaku tehdy byli cestující, nikomu se nic nestalo. Také ke dnešnímu incidentu vyrazili policisté. Vůz byl prázdný, seděl v něm pouze strojvedoucí, uvedla Gazdošová. „Právní kvalifikace zatím není stanovená,“ dodala mluvčí.

Při dnešním nárazu se poškodilo hnací vozidlo. Předběžná škoda byla vyčíslena na 100.000 korun, řekla Pistoriusová. „Předpokládáme zastavení provozu do 10:00,“ dodala.

Video  Mlátil do vlaku nouzovým kladívkem, dítě v kočárku neřešil.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání