Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Mariánských Lázních hořel obchodní dům: Škoda 20 milionů!

Aktualizováno -
27. prosince 2022
09:33
Autor: ČTK - 
26. prosince 2022
11:39

Škodu po požáru, který v pondělí v noci zasáhl část obchodního domu Tesco v Mariánských Lázních, vyšetřovatelé vyčíslili na 20 milionů korun. ČTK to sdělil krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Policie vyšetřuje požár pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Podle policie začalo hořet pravděpodobně v jednom z kontejnerů, který stál před prodejnou. Nikdo se při něm nezranil.

„V souvislosti s požárem jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti,“ řekl Kopřiva. Příčinou i okolnostmi incidentu se budou policisté dál zabývat.

Požár byl nahlášen krátce po 03:00. Na místo dorazilo devět jednotek hasičů. „Oheň zasáhl plášť budovy, následně se rozšířil do skladu. Celý objekt zůstává zakouřený, plameny už tam nejsou,“ řekl ČTK Lukáš Černý z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje. Do dalších částí centra se oheň nerozšířil.

Podle mluvčího společnosti Tesco Michala Kuzmiaka se požár pravděpodobně rozšířil z kontejnerů před prodejnou Sportisimo, která byla plameny nejvíce zasažena. Obchod byl v době incidentu uzavřen a bez zaměstnanců.

„Škoda na objektu Tesco se vyčísluje, budova byla naštěstí zasažena jen minimálně - část pláště. Zboží na prodejně nebylo zasaženo,“ řekl ČTK mluvčí. Prodejna by měla být otevřena v normálním režimu v úterý.

Hasiči vyklízejí sklad a hlídají objekt před vznikem případných dalších ohnisek. Kde začalo hořet, zatím neuvedli. Výše škody bude podle Černého několik milionů korun. Zásah bude pokračovat celé dopoledne, stejně jako vyšetřování příčiny požáru a kontrola celého objektu.

Video  Policie obvinila muže za požár Penny v Chodově, chtěl si pouze nabít mobil.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Únosci na Štědrý den unesli letadlo Air France: Pro cestující tím začaly ty nejhorší Vánoce

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání