Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zbabělý lupič přepadl v Havlíčkově Brodě stařenku (80): Bil ji pěstmi a sebral jí kabelku i peníze

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB, ČTK - 
23. prosince 2022
14:09

Policie hledá svědky středečního loupežného přepadení osmdesátileté ženy v Havlíčkově Brodě. Pachatel ženu napadl dopoledne venku na sídlišti v ulici Na Spravedlnosti, zranil ji v obličeji, vzal jí kabelku a utekl. Seniorka byla převezena do zdravotnického zařízení.

Muž přepadl seniorku ve středu před 9:30. „Zezadu ji srazil do sněhu, bil ji přitom pěstmi do hlavy, a když se zvedala ze země, snažil se jí silou strhnout kabelku, kterou měla zavěšenou na pravém rameni," uvedla mluvčí Dana Čírtková.

Žena měla křičet o pomoc, nechtěla zloději kabelku dát. Ten následně vytáhl kuchyňský nůž a popruh kabelky přeřízl a za chvilku s ní zmizel. „Ženě způsobil tržnou ránu v obličeji a škodu na odcizených věcech ve výši nejméně 3 000 korun. Na místo byly vyslány nejbližší policejní hlídky, včetně služebního psa a rozjelo se pátrání v nejbližším okolí," dodala mluvčí.

Muž byl vysoký asi 170 centimetrů, na sobě měl tmavé kalhoty, černou bundu a na rukou rukavice. Pokud někdo může k případu poskytnout informace, měl by zavolat na tísňovou linku 158.

Video  Přepadení benzinky v Praze 10. (9. prosince 2022)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Uživatel_5521686 ( 23. prosince 2022 15:13 )

A řval:naval děngy na ukrajinu,nemáme na chlast.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání