Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Pentagon obdržel stovky nových zpráv o výskytu UFO: Oznamovatele museli většinou zklamat

Autor: ČTK - 
22. prosince 2022
14:26

Nový úřad Pentagonu, který byl zřízen za účelem sledování zpráv o neidentifikovaných létajících objektech (UFO), obdržel několik stovek nových zpráv, ale zatím nemá žádné důkazy o mimozemském životě. Novinářům to řeklo vedení úřadu AARO, který je zodpovědný za sledování neidentifikovaných objektů na obloze, ale také pod vodou nebo ve vesmíru.

AARO byl zřízen v červenci poté, co více než rok byla věnována pozornost neidentifikovaným létajícím objektům, které zpozorovali vojenští piloti, ale někdy se zdráhali to nahlásit, protože se obávali znevážení. Zřízen byl nejen proto, aby zkoumal otázku existence mimozemského života, ale také kvůli bezpečnostnímu riziku, které představuje tolik setkání vojenských zařízení nebo vojenských letadel s neznámými létajícími objekty.

V červnu 2021 Úřad ředitele národní zpravodajské služby oznámil, že mezi lety 2004 a 2021 došlo ke 144 setkáním, z nichž 80 bylo zachyceno na více senzorech.

Letos v květnu se v Kongresu konalo první slyšení na toto téma za více než půl století. Řada členů vyjádřila obavy, že ať už se jedná o mimozemské objekty nebo možná novou, neznámou technologii, kterou používá Čína, Rusko nebo jiný případný protivník, může to znamenat bezpečnosti riziko.

Náměstek ministra obrany pro zpravodajství a bezpečnost Ronald Moultrie uvedl, že zatím nebylo nalezeno nic, co by vedlo k přesvědčení, že některý z objektů byl mimozemského původu. Jakýkoliv neautorizovaný systém v americkém vzdušném prostoru je ale hrozbou pro bezpečnost.

Ředitel AARO Sean Kirkpatrick dodal, že existuje mnoho nových technologií, které zavádějí USA a Čína a mohou být zaměněny za UFO. Mohou to být například budoucí bombardéry a stíhačky vybavené technologií stealth, která má způsobit, aby byly obtížně zjistitelné radary, drony a hypersonické rakety.

AARO tak koordinuje svoji činnost s Pentagonem a zpravodajskými službami, aby získal informace o charakteristických znacích americké technologie, a mohl tak vyloučit tyto letouny nebo drony, uvedla agentura AP.

Video  Za katrem: Vladimír záhadně zmizel cestou do práce, podle rodiny ho unesli mimozemšťani.  - Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

al.bunda ( 22. prosince 2022 19:26 )

Těžko říct,jsou tady nebo nejsou...jestli ano tak jen se škodolibostí sledují jak se tady mydlíme a vraždíme a nenavidíme...

krapotkin ( 22. prosince 2022 17:56 )

Zelení mužíčci s tykadýlkama jsou zvědaví na to, jak amíci vyřeší šarvátku na Ukrajině.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání