Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Muž (57) na schůzi bytového družstva zastřelil tři ženy! Další čtyři lidi zranil

Autor: ČTK, inf - 
12. prosince 2022
10:16

Sedmapadesátiletý muž v Římě v neděli ráno přišel do baru, ve kterém se konala schůze bytového družstva, a zastřelil tři ženy. Čtyři další lidé jsou zranění, někteří z nich vážně. Přítomní střelce přemohli a předali ho policii, informovaly agentury.

V minulosti Claudio Campiti žádal o zbrojní průkaz, ale jeho žádost byla zamítnuta. Muž téhož rána zbraň ukradl na střelnici, napsal server La Repubblica.

„Všichni toho muže znali. Byl členem bytového družstva a v minulosti už nám vyhrožoval,“ řekl jeden ze svědků střelby italskému serveru. „Vešel do místnosti, zavřel dveře a zakřičel ‚všechny vás zabiju‘. Potom začal střílet,“ popisuje události jiný svědek. Někteří se zachránili v úkrytu pod stolem nebo útěkem. Střelec podle svědků mířil na představenstvo družstva.

Starosta Říma Roberto Gualtieri na pondělí svolal jednání krizového štábu. „Násilná událost, která otřásla naším městem, je velmi vážná,“ napsal na Twitteru a vyjádřil soustrast pozůstalým.

Video  Masakr v ostravské Fakultní nemocnici: 7 nevinných obětí, vrah se při pronásledování policií zastřelil.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání