Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Opilý neřidič (23) v audi ujížděl hradeckým policistům: Málem srazil skupinku chodců!

Autor: VaB - 
23. listopadu 2022
10:13

Jako smyslů zbavený se snažil hradeckým policistům ujet v luxusní Audi A8 23letý neřidič. Hradcem Králové jel v protisměrem a u nočního klubu málem srazil skupinku chodců! Policistům ale neujel, nakonec i nadýchal.

Policisté z Hradce Králové si luxusní Audi A8 všimli ke konci listopadu pozdě v noci. Auto podle nich jelo velmi nestandardně, rozhodli se ho proto zastavit a zkontrolovat. Řidič ale místo toho šlápl na plyn a začal ujíždět.

Video  Policistům v Hradci Králové ujížděl mladík bez řidičáku, pod vlivem alkoholu a v cizím autě.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

V jedné chvíli jel v protisměru, na mokré vozovce měl problém s tím auto vůbec uřídit. Pak najel na trávník, kde u nočního klubu málem srazil několik chodců. Ti museli na poslední chvíli uskočit a zachránit se.

„Po pár desítkách metrů na parkovišti zastavil a vystoupil z vozidla,“ popsala policistka Iva Kormošová. Ujet se mu tedy nepodařilo. Policisté zjistili, že šlo o čerstvě 23letého muže, který nikdy neměl řidičský průkaz, auto bylo navíc jeho kamaráda.

Dechovou zkouškou mu navíc naměřili 1,8 promile alkoholu. „Muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde ho lékař uznal způsobilým k umístění do policejní cely. Muže nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Kormošová.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání