Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Terorismus, brutalita, sebevražda: Mladí zabijáci se inspirují masovými vrahy, říká psycholožka Čírtková

Autor: VaB - 
11. listopadu 2022
05:00

Plánování teroristických útoků mladíkem z jižní Moravy, střelecký útok na dva muže před gay barem v Bratislavě. A jako zatím poslední případ z České republiky, vražda a šílené běsnění teprve osmnáctiletého mladíka ze Šumperska. O překvapivé vlně násilí mladistvých mluvila s Bleskem forenzní psycholožka Ludmila Čírtková.

Už dlouhé měsíce sedí ve vazební věznici neplnoletý mladík. Soudí ho kvůli přípravě teroristického útoku na území České republiky. Státní zástupkyně ale dodnes odmítá zveřejnit, co chtěl mladík provést.

Následovala vražda dvou gayů před LGBT+ barem v Bratislavě. Jiný mladík tady pistolí usmrtil dva nevinné mladé muže. Vše se stalo zřejmě kvůli nenávisti ke společnosti a LGBT+ komunitě. Patrně i on se chystal páchat další zvěrstva. Nicméně nakonec zřejmě spáchal sebevraždu.

Pak přišel další případ. Devatenáctiletý mladík ze Šumperska nejprve před školu v Pardubicích uložil bombu, o den později pak ve Vysokém Mýtě zavraždil náhodného člověka. Po činu a zadržení spolykal jed, posléze zemřel. Podle policie chtěl zabít co nejvíce lidí.

Jak se na podobné případy dívá psycholožka Ludmila Čírtková? Popsala to v rozhovoru pro Blesk.cz.

Devatenáctiletý student sestrojil bombu a uložil ji u školy v Pardubicích. O den později zabil ve Vysokém Mýtě náhodného člověka a sám požil jed, který ho usmrtil. Jak se na takový případ dívá psychologie?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání