Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Slovensku havaroval autobus s českými turisty: Je devět zraněných

Aktualizováno -
3. listopadu 2022
18:50
Autor: ČTK, Jiří Nováček - 
3. listopadu 2022
12:35

Při nehodě autobusu s českými turisty na jihu Slovenska se ve čtvrtek zranilo devět lidí, utrpěli lehčí i těžší zranění. Jednoho ze zraněných ve vážném stavu a v umělém spánku záchranářský vrtulník přepravil do bratislavské univerzitní nemocnice (UNB). Oznámili to hasiči, policie a záchranáři. Mluvčí prezidia hasičského a záchranného sboru Katarína Križanová ČTK informovala, že autobus s asi 50 cestujícími bokem narazil do stromů u vozovky.

Nejvážnější zranění, a to hlavy a horní končetiny, utrpěl při nehodě 74letý muž. Záchranářský vrtulník pacienta podle mluvčí společnosti Air-Transport Europe Zuzany Hopjakové odvezl do nemocnice. „Pán je ve velmi vážném stavu, byl uveden do umělého spánku,“ řekla ČTK mluvčí UNB Eva Kliská.

Nehoda se stala u vesnice Dolný Bar nedaleko města Dunajská Streda. Podle policie plně obsazený autobus jel směrem do města Veľký Meder. Kvůli nehodě policisté místní silnici první třídy uzavřeli. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník. „Já jsem spala a najednou mě to vzbudilo, že na mne padaly v autobuse plechy,“ uvedla svědkyně pro slovenský deník Plus Jeden Deň.

Video  Devět lidí se zranilo při nehodě autobusu s českými turisty na jihu Slovenska.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska uvedl, že v autobuse cestovali senioři a že těžká zranění při nehodě utrpěli tři lidé. Podle něj se nehoda stala na rovné silnici. Její přesnou příčinu vyšetřuje policie, která u řidičky autobusu nezjistila požití alkoholu.

Hasiči původně informovali, že autobus sjel z vozovky. Později ale uvedli, že autobus svou boční stranou narazil do stromů ze zatím nezjištěné příčiny.

Jednatel se odmítl vyjádřit

Havarovaný autobus patří brněnské společnosti AB Transport. Firma má dobrou pověst a podniká v dopravě a přepravě už jednatřicet let. Specializuje se na zájezdy školáků, zájmových organizací nebo penzistů. Jednatel společnosti se odmítl k havárii jakkoli vyjádřit. Poté, co vyslechl dotaz, beze slova položil sluchátko.

Video  Devět lidí se zranilo při nehodě autobusu s českými turisty na jihu Slovenska.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

gaabi ( 3. listopadu 2022 17:59 )

sorgedoktor. Cože to dostane ?? cmyru?? a tebe nepreklapa medzi tretim a siedmym stavocm chrbtice? kuk na tabulky nehodovosti .... myslim ze panovi usate torpedo, netreba viac vysvetlovat.

sorgedoktor ( 3. listopadu 2022 16:29 )

Domnivam se, ze na takove tury by zeny nemely fungovat jako ridicky. Kdyzbtreba dostane cmyru, asi ji nema kdo nahhradit...Neuvadi se jak bylam rideicka stara

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání